https://bodybydarwin.com
Slider Image

Recifele de corali prezintă semne de stres climatic, dar încă mai există speranță

2020

Recifele de corali găzduiesc o gamă vastă de creaturi oceanice. Acestea oferă hrană, protecție împotriva avariilor furtunilor, susțin turismul și inspiră minunea. „Dacă pierdem coralii, pierdem o bucată vitală a planetei noastre, a spus Kiho Kim.

Kim, profesor la departamentul de științe ale mediului din cadrul Universității Americane, a studiat soarta coralilor în lumea noastră de încălzire și din ce în ce mai poluată - și este îngrijorat de ce a găsit.

Recent, el și colegii săi au examinat efectele azotului din instalațiile de canalizare și fosa septice asupra scheletelor de corali din Guam, un teritoriu american care a suferit modificări ecologice dramatice în ultimii 60 de ani. Cercetările lor apar în jurnalul Marine Pollution Buletin .

Ecosistemele diverse care cuprind recifele de corali suferă la nivel mondial ca urmare a schimbărilor climatice, a pescuitului excesiv și a poluării. Recent, oamenii de știință au descoperit că apele mai calde au ucis secțiuni întregi din Marea Barieră a Australiei.

Kim este îngrijorat, dar este și optimist, considerând că o mare parte din daunele văzute până acum sunt reversibile. „Cu siguranță vedem semne de stres de poluare”, a spus el. Dar, „în general, recifurile sunt rezistente și pot reveni dacă stresorul este îndepărtat.”

Studiul său nu a analizat efectele acidificării oceanelor, rezultat al poluării cu carbon. Cu toate acestea, acidifierea și încălzirea agravează impactul poluării, a spus el, adăugând: „Dacă putem curăța apele noastre de coastă, probabil că coralii și alte creaturi se pot adapta mai bine la schimbările climatice”.

El a menționat, de asemenea, că în zonele în care recifurile se află în apropierea așezărilor umane, poluția are probabil un rol mai important decât acidificarea în cât de sănătos este un recif, deoarece modificările nivelului poluării au fost mult mai mari ".

Când coralul crește, pun jos straturi de schelet, un proces pe care Kim îi place să ridice o clădire de apartamente. „Începe cu o singură cameră, un singur polip de coral care arată ca o anemonă minusculă, care împarte și construiește o altă cameră ocupată de un polip coralic identic genetic derivat din prima”, a explicat el.

Acest lucru permite coralului să crească orizontal, continuă el. În plus, coralul crește vertical adăugând podele suplimentare. În cazul coralilor, doar ultimul etaj este ocupat de polipii de corali. Deci, atunci când luați un miez, puteți vedea straturi de creștere anuală, sau floare. De fapt, trebuie să luați o radiografie a miezului după ce l-ați împărțit, deoarece straturile nu sunt evidente pentru ochiul liber.

Echipa a lucrat cu coral la partea de est a Guamului, în bazinul hidrografic al râului Togcha, unde o uzină comunală de canalizare aruncă deșeurile care curg în aval către recifuri. Kim și colegii săi au extras un singur schelet dintr-o colonie de corali masivi în apropierea gurii râului, în apă de aproximativ 20 de metri adâncime. Au folosit un burghiu de aer de înaltă presiune atașat la un rezervor de scuba pentru a îndepărta miezul mai lung de doi metri.

Apoi au acoperit gaura cu un dop de ciment. După ce au examinat-o mai târziu, au descoperit că țesutul coral crește deasupra dopului, indicând că coralul era încă sănătos.

Cercetătorii au măsurat apoi raportul dintre izotopii de azot din coral. În cazul azotului, există doi izotopi: 15N și 14N, numerele referindu-se la numărul de neutroni din nucleu. Oamenii de știință au măsurat abundența relativă a izotopilor 15N și 14N într-un eșantion biologic detectând greutățile diferite ale celor doi izotopi.

„Pentru studiul nostru, ne-am concentrat pe azot, care este utilizat în mod obișnuit în studiile de poluare, deoarece diferite surse de azot au raporturi distincte de azot greu (15N) și azot ușor (14N)”, explică el.

„Îngrășământul, de exemplu, are un raport scăzut de azot greu la azot ușor”, adaugă el. „Canalizarea, pe de altă parte, are un raport mai mare dintre azotul greu și azotul ușor. Analizând raportul dintre azotul greu și ușor din materialul biologic, ne putem da seama de unde provine cea mai mare parte a azotului. Adesea, este vorba despre îngrășământ sau canalizare, cele două surse comune de azot în mediile costiere. ”

În acest caz, nu este surprinzător, daunele provenite din azotul provenit din canalizare.

Oamenii de știință au folosit o nouă metodă - o tehnică chimică dezvoltată de omul de știință al Universității Princeton și co-autorul studiului Xingchen Wang - pentru a extrage azotul din scheletele de corali pentru analiza izotopilor. Noul proces necesită material scheletal mult mai puțin coral, conservând astfel mai mult scheletul.

„Noua metodă este în măsură să analizeze scheletul propriu-zis, mai degrabă decât rămășițele de țesut rămase în schelet”, a spus el. „Resturile de țesuturi nu sunt abundente, ceea ce înseamnă că metoda convențională necesită prelevarea de mult schelet pentru a obține suficient țesut pentru analiza izotopilor. Cu noua noastră metodă, este nevoie de mult mai puțin schelet pentru eșantionare. ”

Poluarea cu azot înregistrată de cercetători corelată cu populația Guamului a crescut în ultimii 60 de ani. Numai între 1960 și 1980, populația bazinului de la Togcha a crescut de zece ori.

Oamenii din Guam „pot face ceva cu privire la poluare”, a spus Kim. „Tehnologia este disponibilă pentru a îndepărta substanțele nutritive precum azotul din canalizare, deși este foarte scumpă ... Dar trebuie să cântărim costurile modernizării instalațiilor de epurare în raport cu costurile pierderii recifelor și ecosistemului. Cu o contabilitate adecvată, matematica favorizează în general plata pentru protejarea recifelor de corali și a altor ecosisteme de coastă.

Marlene Cimons scrie pentru Nexus Media, un newswire sindicalizat care acoperă climă, energie, politică, artă și cultură.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut