https://bodybydarwin.com
Slider Image

Schimbă panoul solar al acoperișului Hyundai ecuația economiei de combustibil?

2020

Noul hibrid Hyundai Sonata nu este încă disponibil în Statele Unite, dar oferă ceva suficient de convingător pentru a face titluri aici - un panou solar pe acoperișul său. Deși panoul nu poate produce suc suficient pentru a oferi bateriei mașinii tot ce are nevoie pentru călătorii obișnuite, acesta ocupă ceea ce compania numește un „rol de sprijin” pentru vehicul.

Hyundai observă că celulele solare ar putea oferi un impuls de aproximativ 808 de mile pe an. Cu alte cuvinte, dacă ai conduce această mașină în fiecare zi timp de un an, în medie, vei primi aproximativ 2, 2 km de călătorie zilnică de la soare. Spre deosebire de încărcarea cu plug-in sau încercările anterioare de la mașini cu fotovoltaică, sistemul solar respinge puterea bateriei Sonata chiar și atunci când conduci.

Iar în luna octombrie a anului trecut, Hyundai a anunțat că lucrează la diferite tipuri de celule solare pentru mașini, dintre care una este proiectată să sugereze bateria unei mașini cu un motor cu ardere internă, îmbunătățind astfel eficiența combustibilului.

Hyundai urmărește Toyota pe drumul cu panouri solare-pe-o mașină; Constructorul japonez a oferit pentru prima dată un Prius cu acoperiș solar în urmă cu aproximativ un deceniu, dar în 2009, MIT Technology Review l-a referit drept „underwhelming”. Acest lucru se datorează faptului că energia solară nu a alimentat bateria care a condus sistemul de propulsie al vehiculului, ci doar „a rulat un ventilator pentru a ventila mașina pe care o notează.

Lucrurile s-au îmbunătățit în 2017, când Toyota a început să ofere Prius PHV cu un acoperiș solar opțional în Japonia. Acest sistem solar încarcă bateria principală numai atunci când mașina este parcheată și poate adăuga, în medie, 1, 8 mile la distanța de conducere a mașinii în fiecare zi, cu un maxim de aproximativ 3, 8 mile. Energia solară nu poate încărca acea baterie principală - numită baterie de tracțiune - în timp ce mașina este condusă. În acest timp, puterea intră în bateria auxiliară de 12 volți, ceea ce oferă suc sistemelor auto precum radioul.

Însă la începutul acestei veri, Toyota a anunțat ceva și mai bun: un vehicul demonstrativ albastru și alb, cu celule solare pe capotă, acoperiș și spate, care (spre deosebire de mașina de producție Prius PHV din Japonia) ar putea încărca bateria principală în timp ce vehiculul este în mișcare . Nu numai că, dar celulele solare sunt mai eficiente (cu o eficiență mai mare cu 34% sau mai mult pentru mașina demonstrativă, comparativ cu 22, 5 la sută pentru PHP Prius) și produc aproape cinci ori mai mult decât puterea. Pe scurt, acest vehicul demonstrator oferă un sistem solar mai capabil decât mașina de producție. "Studiile au drept scop evaluarea eficienței îmbunătățirilor în gama de croaziere și eficiența consumului de combustibil pentru vehiculele electrificate echipate cu baterii solare de înaltă eficiență, Toyota a spus în anunțul său.

Constructorii și alții au panouri solare mult mai accesibile și mai puternice cu care lucrează acum decât în ​​urmă cu aproximativ zece ani. "În ultimul deceniu, prețurile panourilor solare au scăzut cu cel puțin 60 la sută afirmă Vikram Aggarwal, CEO-ul EnergySage, o companie care oferă oamenilor cotații financiare pentru instalarea energiei solare. Aceasta, plus panourile solare sunt mai dense, capabile de energie. de a produce mai multă putere - și mai eficient acum. Pe scurt: împachetează mai multă putere, eficiență mai bună, în timp ce costă mai puțin, spune Aggarwal.

Toate acestea înseamnă că acum are mai mult sens ca un producător de automobile să arunce un panou solar pe spatele unei mașini, chiar dacă este departe de a alimenta întregul vehicul. "Puteți acoperi fiecare centimetru din exteriorul mașinii cu celule solare - suprafața totală nu va fi niciodată atât de mare [dintr-o sursă de energie]", observă Aggarwal, ceea ce înseamnă că panourile vor fi doar suplimentare.

Parth Vaishnav, profesor asistent de cercetare în inginerie și politici publice la Universitatea Carnegie Mellon, se întreabă dacă mașinile în sine sunt cu adevărat cel mai bun loc pentru a profita de energia solară. La urma urmei, observă el, energia solară produsă la nivelul utilității este mult mai ieftină pe watt decât energia solară care provine de la instalația solară rezidențială a unei persoane. Și așezarea unui panou solar pe o mașină ar putea adăuga, ipotetic, costuri financiare pentru producătorul auto, plus complexitate, greutate și ar face mașina mai dificil de dezasamblat la sfârșitul vieții. În cele din urmă, o persoană interesată să conducă o mașină alimentată de soare ar fi mai bine deservită prin conectarea unui vehicul electric la o sursă de energie care provine de la o instalație solară pe scară largă. „Dacă ați dorit să implementați energie solară, el reflectă este acoperișul unei mașini cel mai bun loc în care să o puneți?

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut