https://bodybydarwin.com
Slider Image

Consumul de medicamente pentru alergii înrăutățește alergiile mele?

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Sezonul de împerechere a plantelor ne afectează mai mulți dintre noi în fiecare an. O știm mai bine ca primăvara, acea perioadă magică a anului în care florile înfloresc și frunzele copacilor și miliarde de boabe de polen iau zborul în încercarea de a fertiliza o altă floare. Multe dintre aceste mici sperme vegetale sfârșesc accidental în nasul nostru, însă, unde declanșează o reacție imună pe care o numim alergii sezoniere.

Aproximativ 25 de milioane de americani îi primesc - mai mult pe măsură ce schimbările climatice se agravează - și mulți dintre acești oameni iau un fel de medicament fără vânzare pentru a trata aversiunea lor față de sexul plantelor. Există o mulțime de concepții greșite despre alergii, probabil în parte pentru că știm uimitor de puțin despre modul în care acestea funcționează cu adevărat. Cunoștințele noastre au explodat (la fel ca polenul din mai) în ultimul deceniu, dar încă mai sunt multe pe care nu le înțelegem.

Deci, putem fi iertați cu toții dacă avem unele întrebări pe care simțim nevoia de a le prefața cu „aceasta poate fi o întrebare stupidă, dar…”

Pentru început: Dacă iau medicamente alergice tot timpul, împiedic corpul să-mi creeze o toleranță la alergeni? Îmi fac alergiile mai severe? Se poate simti ca alergiile tale se agraveaza si se agraveaza, fie pe masura ce anotimpul avanseaza, fie pe masura ce imbatranesti.

Dar, probabil, medicii tăi nu sunt de vină. „În fiecare an, în sezonul polenului, văd că sute de bolnavi care vin care simt că medicamentele lor pentru alergii nu fac treaba pentru ei”, spune Clifford Bassett, director medical al Alergiei și Astmelor Care din NY și alergolog la Universitatea New York . Dar el explică faptul că există alte explicații de ce acei medicamente nu sunt în stare să se prăbușească. O parte din aceasta poate fi îmbătrânită - multe persoane dobândesc alergii ca adulți (deși la nivelul întregii populații, adulții au mai puține alergii decât copiii).

Poate fi doar un lucru personal. Toată lumea reacționează puțin diferit la fiecare medicament pentru alergii, explică Sarena Sawlani, director medical la Chicago Allergy and Asthma, dar motivele sunt complexe și nu sunt înțelese complet. Acest lucru este valabil chiar și în cadrul fiecărui tip de medicamente pentru alergii.

Lăsați înapoi o secundă. Există două categorii principale de medicamente alergice (fără a conta imunoterapia, care este concepută pentru a-ți schimba sistemul imunitar): antihistaminice și corticosteroizi.

Majoritatea oamenilor din America iau antihistaminice, care acoperă totul, de la Benadryl la Claritin până la Zyrtec. Antihistaminicele originale, și anume Benadryl (denumirea generică: difenhidramina), au făcut ca oamenii să fie foarte somnori, deoarece efectele s-ar putea răspândi peste bariera sânge-creier. În creier, histaminele ajută la promovarea veghei în ciclul normal de veghe-somn prin atașarea la un receptor înrudit, dar distinct de cel care reglează răspunsurile alergice. Difenhidramina, cu capacitatea sa de a traversa bariera sânge-creier și legarea sa indiscriminată, de aceea face ca majoritatea oamenilor să aibă un somn. Bolnavii de alergie sezonieră au obținut un câștig imens când s-au inventat antihistaminice din a doua generație (și mai târziu, a treia generație) care au rămas în afara creierului. Antihistaminicele din a doua generație au o structură moleculară ușor diferită care le permite să se lege mai specific de receptorii relevanți, plus că sunt lipo-fobice sau „averse-fat”. Bariera sânge-creier blochează majoritatea moleculelor lipo-fobice, menținând astfel Claritin sau Zyrtec.

Aceste pastile non-somnolente au devenit elementul principal, chiar dacă sunt probabil mai puțin eficiente decât corticosteroizii (mai mult pentru cei puțin). Antihistaminicele funcționează blocând histaminele, așa cum sugerează și numele, ceea ce ajută la alergii, deoarece histaminele sunt molecula de semnalizare pe care corpul tău o face ca răspuns la polen (sau pisica pisică, sau orice altceva ești alergic la tine).

Un anumit tip de celule numit mastocit eliberează cantități masive de histamine imediat ce detectează un alergen. Aceste histamine ies afară și încearcă să combată amenințarea percepută făcând vasele de sânge să se extindă și crescând permeabilitatea membranelor mucoase din cavitatea nazală. Permeabilitatea membranei mucoase poate suna nevinovată, dar este de fapt cea mai crucială parte a reacției! Acest lucru este (parțial) ceea ce face ca nasul să alerge și ochii să se apeze. Nasele curgătoare sunt literalmente membranele tale nazale care scurg componenta plasmatică a sângelui tău, combinate cu producerea excesului de mucus de către celulele care acoperă cavitatea nazală.

Anyhoo, antihistaminicele blochează histaminele pe care corpul tău le eliberează, ceea ce înseamnă că opresc simptomele, dar nu blochează procesul.

Corticosteroizii, pe de altă parte, blochează afluxul de celule inflamatorii înainte de a începe chiar și partea histaminică. Probabil că le cunoașteți mai bine ca spray-uri nazale precum Flonase. Metaanalizele multor studii privind eficacitatea medicamentelor alergice sugerează că spray-urile intranazale funcționează mai bine decât antihistaminicele, cel mai probabil deoarece împiedică o reacție în primul rând. Dezavantajul este că durează mai mult pentru a intra. Deși veți vedea o ușurare în aproximativ o jumătate de oră, corticosteroizii funcționează cel mai bine după două-patru săptămâni de utilizare, deoarece ajută de fapt să vă modulați sistemul imunitar.

A existat un studiu despre rozătoare care sugera că antihistaminicele ar putea împiedica un animal să-și construiască o toleranță la alergeni, dar studiul s-a bazat pe venin, nu pe polen sau pe alți alergeni comuni și, din nou: a fost un studiu pe rozătoare. Nu au existat studii care să sugereze că oamenii experimentează aceeași problemă. Sawlani este de acord că medicamentele OTC ca antihistaminicele și spray-urile nazale și, cu siguranță, picăturile oculare nu ar trebui să aibă un impact clinic semnificativ asupra sistemului imunitar. "

Bassett explică că probabil nu este de vină medicamentele tale. „Este nevoie doar de mai puține boabe de polen pentru a provoca o reacție pe măsură ce sezonul progresează”. Când sistemul dumneavoastră imunitar este deja grăbit să reacționeze la anumiți alergeni, este nevoie de mai puțin de o scânteie inițială pentru a pune în funcțiune întreaga cascadă de histamine. El sfătuiește să începeți să vă luați medicamentele pentru alergii cu câteva săptămâni înainte ca polenul să aibă un nivel maxim și sugerează să vedeți un alergolog dacă doriți să vă gestionați mai bine simptomele. Testarea la birou pentru alergeni ar putea să vă ajute să înțelegeți cum să vă reduceți expunerea - sau să vă spuneți ce plantă sau animal de vină atunci când vă plângeți de transformarea într-un monstru snot.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut