https://bodybydarwin.com
Slider Image

De la un trotuar spațial riscant până la vârful Muntelui Everest

2020

În noul show al Channel Channel, astronautul Secret Space Escapes, Scott Parazynski, MD, povestește una dintre cele mai provocatoare zile ale vieții sale: un panou solar viu, complet energizat, trebuia să fie reparat în spațiu, iar el și-a riscat viața pe 90 de metri braț pentru a-l repara.

Panoul complet energizat ar fi putut oferi șocuri electrice cu pericol pentru viața lui Parazynski la îndemâna oricărui spital de pe Pământ. Pentru unii, acest nivel de risc ar fi fost un grad de pensionare. Nu pentru Parazynski. „Cea mai bună zi la slujbă”, mi-a spus recent, în timpul unui interviu telefonic. Îl auzeam zâmbind.

Parazynski pare a fi conectat altfel decât mulți dintre noi. Căutarea sa în medii extreme pare să nu cunoască limite. Pe lângă faptul că este un astronaut (care a îndeplinit cinci misiuni de navete spațiale, șapte plimbări spațiale și a petrecut 57 de zile în spațiu), Parazynski este, de asemenea, medic, scafandru, pilot, vorbitor și alpinist - este singurul astronaut care a urcat pe vârful Muntelui. Everest.

El le oferă părinților și unor evenimente cheie de viață credit pentru spiritul său aventuros. „Este cu sârmă tare în sângele meu”, spune el.

„Am avut un gust din cea mai mare realizare a umanității”.

Crescând, a călătorit în Senegal, Liban, Iran, Grecia și alte locuri înainte de a urma Universitatea Stanford și Școala Medicală Stanford. Tatăl său a făcut parte din programul Apollo al NASA, care a explicat călătoriile și a inspirat propriul interes al lui Parazynski pentru testarea limitelor. „Am crescut în umbra programului care a dus bărbații pe lună la sfârșitul anilor '60 și începutul anilor '70. Așa că am avut un gust din cea mai mare realizare a umanității ”, spune el.

În copilărie, a citit cărți despre Lewis și Clark, expediții din Himalaya și Jacques Cousteau, care au alimentat rătăcirea care i-a modelat cariera medicală: a zburat în misiunea navetelor spațiale STS-95, în 1998, ca medic personal al astronautului John Glenn și a servit ca Ofițerul medical principal al Universității din Texas Medical Branch pentru Centrul pentru Operații Medicale Polare din Antarctica, a examinat oamenii de știință înainte de călătoria lor și le-a oferit îngrijiri medicale în timp real folosind telemedicină din SUA (a vizitat și Antarctica de două ori).

„Pe măsură ce am îmbătrânit, sunt de asemenea convins de valoarea deosebită a urmăririi performanței umane în medii extreme, provocatoare. De fapt, cred că este un catalizator excelent pentru inovația în asistența medicală și în alte domenii ”, spune el. Parazynski spune că, sprijinind astronauții din Stația Spațială Internațională, precum și membrii echipajului de la Polul Sud, putem afla multe despre tehnologiile care ar putea fi utile mai aproape de casă.

Când exploratorul creștea, visa să fie prima persoană care a pus piciorul pe Marte. „Am avut norocul să fiu în viață atunci când Neil Armstrong a pus prima dată piciorul pe lună și am crezut că va fi foarte fain să fie echivalentul marțian al lui Neil”, spune el. Astăzi, a acceptat că probabil nu va fi cazul. Dar interesul său de a explora - și de a găsi viața pe alte planete nu a scăzut niciodată.

"Pe măsură ce am îmbătrânit, sunt de asemenea convins de valoarea deosebită a urmăririi performanței umane în medii extreme, provocatoare."

„Cred că există viață în altă parte a universului, de fapt mi-aș imagina că există destul de multă viață inteligentă pe țărmurile îndepărtate”, spune el. El suspectează că Marte, Europa, Enceladus și Triton ar putea, de fapt, să adăpostească viață, deoarece au apă și o sursă de căldură.

„În Europa, există o crustă foarte groasă, înghețată și apoi oceane de apă uriașe, de asemenea, energizate de activitatea vulcanică. De ce să nu trimiți o navă spațială care să poată curge prin gheață și să pătrundă în oceanul de apă pentru a vedea dacă există viață existentă astăzi? ”, Se întreabă el. "Cred că ar fi o misiune incredibilă pentru NASA."

Astronautul Scott Parazynski MD își arată invenția

Astronautul pensionat Scott Parazynski MD își arată invenția, o inovație antigel, într-un tweet din septembrie 2015. Scott Parazynski MD își arată invenția

Când vorbește despre propriile sale experiențe în spațiu, Parazynski ceară poetic - mai ales când reflectă asupra vizionării pământului de departe.

„Ochii tăi pot vedea dincolo de atmosfera Pământului și pot vedea literalmente miliarde de surse de lumină în depărtare. Dar ochii tăi sunt întotdeauna atrasi de planeta Pământ ”, spune el. „Este această frumoasă orbă albastră și recunoașteți că toată lumea pe care o cunoașteți și pe care o iubiți și tot ce este în istoria umană și în viitorul uman, pentru viitorul previzibil, se află acolo pe planeta Pământ. Și te simți foarte, foarte norocos ”, spune el.

În timp, speră că, cu companii precum Virgin Galactic, Blue Origin și SpaceX, mai multe persoane vor avea privilegiul de a vedea Pământul dintr-o perspectivă nouă. Acest lucru, sugerează el, ar putea da bărbaților și femeilor o nouă rezolvare pentru a fi mai amabili cu pământul și cu unii pe alții.

„Gândiți-vă să îi luați pe liderii Palestinei și Israelului în spațiu pentru a vedea imobiliarele lor. Gândiți-vă la întreprinderile industriale care ne poluează mediul în ziua de azi, pentru a le ridica la acel punct de vedere și a vedea ce se întâmplă cu planeta noastră ”, spune el. „Cred că ar putea exista unele schimbări profunde.”

Pentru a afla mai multe despre Scott Parazynski, acordați interviul lui Katie Linendoll cu acesta pe www.Katie.show. O puteți urmări pe Katie pe Twitter @katielinendoll.

Nu este imaginația ta: 2017 a fost anormal de fierbinte până acum

Nu este imaginația ta: 2017 a fost anormal de fierbinte până acum

Fluxurile recente de lavă nebunească fierbinte ne arată cât de dinamic este Pământul

Fluxurile recente de lavă nebunească fierbinte ne arată cât de dinamic este Pământul

Cel mai bun echipament de antrenament pentru birou

Cel mai bun echipament de antrenament pentru birou