https://bodybydarwin.com
Slider Image

Cum să protejeze orice telefon sau tabletă

2020

Dacă în ultimul timp ai petrecut timp în jurul tinerilor, vei ști că le plac ecranele tactile plate și strălucitoare la fel de mult ca restul dintre noi. Asta înseamnă că un fiu, o fiică, un nepot sau o nepoată vor fi rapid să „împrumute” telefonul sau tableta - sau în cele din urmă să solicite un dispozitiv propriu.

Indiferent dacă înmânați telefonul către un copil mic sau că sortați o tabletă nouă pentru copiii dvs., va trebui să protejați dispozitivul împotriva conținutului nesănătos, a cumpărărilor neautorizate și multe altele. Din fericire, nu este atât de dificil. Iată ce trebuie să faci.

Să începem cu o soluție rapidă pe care o puteți folosi dacă un copil de care sunteți responsabil vrea să vă împrumute telefonul pentru a juca un joc sau pentru a viziona un film. Se numește ecran pinning și este în stoc pe Android încă de la versiunea 5.0. În primul rând, trebuie să vă îndreptați în meniul Securitate din Setări și să opriți opțiunea de fixare a ecranului pe Pornit. Asigurați-vă că un PIN este setat în același timp - acesta va fi același PIN sau model folosit pentru deblocarea dispozitivului.

Cu acest lucru, încărcați aplicația sau jocul la care doriți să permiteți accesul, apoi atingeți butonul de navigare pătrat Prezentare generală pentru a deschide ecranul multitasking. Trageți cea mai recentă aplicație până în centrul ecranului și atinge pictograma pin - tânărul tău prieten este apoi blocat în acea aplicație până când cineva apasă împreună butoanele Prezentare generală și Înapoi și introduce codul PIN.

Fixarea ecranului este o soluție potrivită pentru împrumutarea temporară a dispozitivului și păstrarea unei singure aplicații disponibile. Pentru ceva mai cuprinzător, puteți configura un cont de utilizator dedicat pentru un invitat frecvent. Deschideți Setări, apoi accesați Utilizatori și atingeți Adăugare utilizator. Acest lucru nu adaugă foarte mult în modul de control al părinților, dar păstrează aplicațiile și setările noului utilizator (cum ar fi aspectele ecranului de pornire) departe de dvs. Pentru a schimba conturile, trageți în jos din partea de sus a ecranului cu două degete, apoi atingeți avatarul utilizatorului curent.

Dacă utilizați o tabletă Android, mai degrabă decât un telefon Android, puteți configura utilizatori suplimentari într-un mod special „restricționat”, un mod care vă oferă controlul asupra aplicațiilor și serviciilor care pot fi folosite de copiii dvs. Dacă îți cumperi copiilor o tabletă comună sau deseori îi împrumuți pe ai tăi, atunci aceasta este cea mai bună opțiune. Din păcate, Google nu a considerat încă potrivit să difuzeze aceeași caracteristică pentru telefoanele Android.

Locul principal pentru a găsi controale parentale pe Android, fie pentru contul principal de utilizator sau unul pe care l-ați configurat pentru copiii dvs., este în aplicația Magazin Google Play. Deschideți meniul principal al aplicației, atingeți Setări, apoi atingeți Control parental și porniți-le. Puteți stabili limite de vârstă pentru jocuri, filme, emisiuni, reviste și muzică Toate:

În altă parte, pe Android, funcțiile care fac dovada copiilor sunt puțin pe jumătate coapte. Chrome nu are opțiuni de filtrare web, de exemplu, și nici YouTube. Cel mai bun pariu pentru vizionarea video prietenoasă cu copiii este aplicația YouTube Kids separată, care folosește algoritmii și filtrele Google pentru a-i ține pe cei mici departe de lucrurile pe care nu ar trebui să le vadă.

În timp ce opțiunile la nivel de sistem de pe Android pot fi un pic lovite sau ratate, aplicațiile terțe pot bloca golul. Ambii Kids Place și Kids Zone permit copiilor să ruleze aplicațiile pe care le-ați aprobat și nimic altceva, în timp ce un instrument precum AppLock pune protecția PIN pe aplicații individuale, împiedicând tinerii să ruleze orice nu le doriți. Între timp, aplicații precum MMGuardian vă permit să monitorizați și să controlați de la distanță activitatea de pe telefonul copilului. Acest lucru înseamnă că controlați ce aplicații pot rula, la care ore și software-ul va filtra conținut necorespunzător din aplicații și web.

În țara hardware-ului Apple, dispozitivele de etanșare a copiilor sunt puțin mai simple. iOS are propria versiune de ecran fixare: o funcție numită Acces Ghidat, pe care o puteți găsi în secțiunea General și Accesibilitate în aplicația Setări. Când activați această caracteristică, asigurați-vă că porniți și blocarea parolei (sau protecția Touch ID). Acest lucru va împiedica copiii dvs. să treacă la alte aplicații fără cod PIN.

Vă lansați Acces Ghidat pentru aplicația curentă cu un dublu clic pe butonul Acasă. În acest moment, puteți dezactiva anumite zone ale ecranului, dezactiva controalele de volum și chiar puteți seta o limită de timp pentru aplicație. O altă apăsare triplă de pe butonul Acasă se încheie Acces Ghidat, dar fără codul PIN sau amprenta dvs., copiii dvs. nu pot scăpa de orice aplicație le-ați lăsat.

Accesul ghidat funcționează pentru aplicații individuale, fie pe iDevice sau una special pentru copii. În altă parte, cea mai mare parte a controalelor parentale din iOS se află în meniul Restricții, care poate fi găsit apăsând General în Setări. Activați restricțiile pentru a prelua controlul asupra navigării web, a utilizării camerei, a achizițiilor în aplicație și multe altele. Vi se va cere să introduceți un cod PIN prima dată când porniți funcția și veți avea nevoie din nou de cod pentru a dezactiva restricțiile.

Limitele pe care le puteți seta aici sunt mai cuprinzătoare decât pe Android. Este posibil să blocați accesul la Siri și FaceTime, să împiedicați instalarea sau ștergerea aplicațiilor și chiar să împiedicați copiii să schimbe limita de volum a dispozitivului. Puteți pune restricții de vârstă la muzică, filme și alt conținut disponibil de pe iTunes. Între timp, în Safari, controalele pot filtra site-urile web pentru a bloca conținutul adulților sau pentru a limita browserele la o listă de site-uri aprobată în prealabil.

Ceea ce nu primiți aici este controlul asupra aplicațiilor non-Apple, cum ar fi Instagram sau YouTube, pe care le-ar putea utiliza copiii dvs. Puteți împiedica utilizatorii să instaleze aplicații noi, dar verificați de două ori aplicațiile care sunt deja pe iPhone sau iPad pentru a vedea dacă au controale încorporate. Dacă nu, s-ar putea să doriți să le eliminați complet. Ca și pe Android, YouTube Kids este disponibil ca o alternativă pentru copii la aplicația inițială.

Nu veți găsi aceeași gamă de aplicații de control parental în Magazinul de aplicații iOS ca în Android, deoarece sistemul de operare mobil Apple nu oferă aplicațiilor terților la fel de mult control ca Google. Dar mai există opțiuni de control, cum ar fi Norton Family, care este în esență un browser web alternativ, cu controale suplimentare de filtrare și monitorizare. Aplicațiile de control parental mai complete ale iOS necesită o configurare specială și au recenzii mixte, așa că, de obicei, este mai bine să te respecți de ceea ce oferă Apple.

iOS are opțiuni mai bune încorporate pentru a pune limite copiilor dvs., iar Android are o selecție mai bună de aplicații terțe din care să alegeți. Acestea fiind spuse, indiferent de marca și modelul dispozitivului pe care încercați să îl protejați, ar trebui să puteți pune la dispoziție ceva potrivit pentru copiii de orice vârstă. În același timp, nu uitați de importanța educării copiilor despre social media și securitatea online. În cele din urmă, vor fi gata să exploreze internetul fără roți de antrenament Asigurați-vă că rămân în siguranță când o fac.

Uraganul Irma amenință Statele Unite cu puterea foarte rar văzută

Uraganul Irma amenință Statele Unite cu puterea foarte rar văzută

Mediu inconjurator

Mediu inconjurator

Standardul american, berea bland este încet înlocuit de lucrurile ciudate

Standardul american, berea bland este încet înlocuit de lucrurile ciudate