https://bodybydarwin.com
Slider Image

Este mai ușor ca oricând să mori din cauza unei supradoze de cofeină

2020

O dietă mare Mountain Dew, o cafea latte și un fel de băutură energetică - acesta este cocktailul cu cofeină care aparent a ucis luna trecută Davis Allan Cripe, în vârstă de 16 ani, în Carolina de Sud, potrivit rapoartelor de știri.

În mod obișnuit, nu considerăm cafeina ca fiind toxică, deoarece dacă sunteți sănătoși (adică nu aveți o afecțiune cardiacă de bază) și respectați surse naturale de cofeină, cum ar fi ciocolata, cafeaua sau ceaiul, este destul de dificil să consumați o doză toxică . Experții spun că o doză letală este cuprinsă între 5 și 10 grame de cafeină, pentru adultul tău mediu sănătos. O ceașcă de 20 de uncie de friptură întunecată de Starbucks are 340 mg de cofeină în ea, așa că ar trebui să bei între 15 și 30 dintre ele înainte de a muri. Aceasta este o mulțime de cafea - vezica ta va renunța înainte să o faci.

Dar din ce în ce mai mulți dintre noi apelăm la surse mai dense de cafeină. În loc să dărâmăm înapoi cafeaua sau ceaiul, bâzâim băuturi energetice, mestecăm bomboane gumă caffeinate și chiar agățăm pulbere dreaptă de cofeină în băuturile noastre. Aceste produse facilitează consumul multă cofeină într-un timp scurt - cu rezultate fatale. Armașul din Carolina de Sud care l-a examinat pe Cripe a declarat că nu este cantitatea de cofeină pe care Cripe a consumat-o care l-a ucis, ci viteza cu care a consumat-o. Nefericitul adolescent a băut acea listă de rufe cu produse care conțin cofeină în mai puțin de două ore.

Dacă mai aveți probleme înfășurați-vă capul în jurul ideii de supradozaj cu cofeină, aruncați o privire la unele dintre produsele disponibile acum pentru achiziție: Redline Xtreme este o băutură energetică care promite „îmbunătățirea timpului de reacție” și „creșterea timpului de reacție și se vinde la magazinele de produse alimentare de sănătate, cu promisiunea ispititoare de zero calorii și 316mg de cofeină într-o sticlă de opt uncii. Uncie pentru uncie, are aproape două ori și jumătate decât cofeina ca ceașca de cafea Starbucks. Eticheta avertizează că este nu este recomandat pentru copii de până la 18 ani, dar spune, de asemenea, că o porție are mai puțină cofeină decât două căni de cafea. O porție, trebuie menționată, este de patru uncii - jumătate din sticla mică. Ușor de aruncat acele lucruri înapoi și să-ți pierzi urmele.Un studiu din 2015 al Clinicii Mayo a descoperit că o singură băutură energetică ar putea crește riscul de boli de inimă la adulții tineri. zguduie un atac de cord, ceea ce l-a ucis pe Cripe - iar moartea sa nu este prima.

Centrele pentru controlul bolilor nu urmărește moartea prin cofeină ca o categorie proprie - aceste decese sunt incluse în alte date privind consumul de droguri - dar în 2014, Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente a emis un avertisment în jurul cofeinei prafate după o serie de atacuri de cord decesele au fost legate de utilizarea sa. Printre cei uciși se numără Logan Stiner, în vârstă de 18 ani, din LaGrange Ohio, și James Wade Sweatt, în vârstă de 24 de ani, din Georgia. Sweatt a presupus că a amestecat cofeina cu apă ca o sănătată alternativă la soluțiile dietetice, dar a calculat drastic doza. O singură linguriță de cofeină este echivalentă cu între 16 și 25 de căni de cafea.

Având în vedere că cofeina poate avea consecințe atât de letale, ce trebuie să facă o persoană? Răspunsul aici este destul de simplu: rămâneți la surse tradiționale de cofeină pentru buzele voastre. Cafeaua, ceaiul și chiar cola-urile tind să fie (relativ) sigure, cu o densitate suficient de mică de cofeină încât ar fi dificil de supraîncărcat periculos. Dar este încă o idee bună să vă răspândiți consumul și să fiți atenți la cât de mult beți Orientările recomandate spun să nu depășiți mai mult de 400mg pe zi. Cu siguranță nu vă consumați cofeina cu alte medicamente precum cocaina, care pot mări cele mai grave efecte cardiace ale ambelor substanțe. Sau pur și simplu ai putea renunța la cofeină cu totul.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut