https://bodybydarwin.com
Slider Image

Mierea locală vă poate ajuta alergiile, dar numai dacă credeți că va fi așa

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Mâncarea mierii locale pentru a preveni snifele de primăvară pare că ar trebui să funcționeze: albinele locale colectează polenul, polenul intră în miere, te expui la alergeni și corpul tău află că sunt în siguranță. Credința că acest lucru este atât de răspândit încât un grup de oameni de știință a decis că merită testat.

Dar, mai întâi, au început cu un proces open-label. Acesta este termenul tehnic, jargon-y pentru un studiu în care participanții știu dacă primesc un tratament real sau un placebo. Voluntarii cu alergii de sezon au apărut și li s-a spus fie să mănânce o lingură de miere în fiecare zi, fie să mănânce sirop de porumb aromatizat cu miere artificială. Cei care mănâncă miere au raportat simptome reduse semnificativ statistic - era atât de promițător încât cercetătorii au decis că au nevoie cu adevărat de a vedea dacă mierea poate ajuta cu alergii.

Așa că au trecut la un proces dublu orb - unul în care nimeni nu știa ce primeau.

De această dată, participanții s-au împărțit în trei grupuri: unul a primit miere locală, unul miere pasteurizată națională și unul sirop de porumb aromatizat. Mâncau o lingură completă în fiecare zi. Dacă acest lucru vă pare foarte grosolan, nu sunteți singuri. Din 36 de voluntari inițiali, 13 au renunțat, deoarece regimul era prea dulce pentru ei. Cei care au supraviețuit consumând o lingură de miere în fiecare zi timp de 30 de săptămâni, trimiși în jurnale urmărind în mod regulat simptomele percepute de alergie.

Până la sfârșitul studiului, cei care au mâncat miere nu s-au descurcat mai bine cu alergiile lor decât cei care au mâncat siropul de porumb (deși glicemia lor ar fi putut fi într-o formă mai bună).

Este posibil, desigur, că participanții pur și simplu nu mâncau suficientă miere. Oamenii de știință notează în lucrarea lor că, istoric, sa demonstrat că consumul oral de alergeni este un mod eficient de a antrena sistemul imunitar pentru a nu reacționa prea mult. Rezultă că alergenii din miere ar trebui să ajute la antrenarea corpurilor oamenilor. Dacă acesta este cazul, totuși, suntem încă din noroc. Nu multe persoane vor putea tolera consumul de mai multe linguri de miere în fiecare zi.

Un alt studiu mai promițător sugerează că ar putea fi vorba și despre tipul de miere. Mierea locală va avea o varietate de surse de polen, fiecare dintre ele putând fi insuficient pentru a avea comunități microbiene substanțiale pentru a antrena sistemul imunitar al mâncătorului. Cercetătorii finlandezi au decis să testeze efectul mierii polenului de mesteacăn Miere regulată, dar cu polen de mesteacăn colectat de albine. Polenul de mesteacăn este una dintre sursele de alergie din sezonul dominant din Finlanda, astfel încât oamenii de știință au adunat voluntari care erau alergici la copac și le-au prescris fie miere obișnuită, fie miere îmbogățită cu polen. Un al treilea grup de control nu a mâncat miere. Cei care au obținut polenul suplimentar de mesteacăn au avut simptome reduse semnificativ și mai multe zile fără simptome, chiar mai mult decât cei care au primit miere obișnuită.

O singură problemă a acestui studiu este că grupul de control nu a primit un placebo. Pur și simplu li s-a recomandat să nu mănânce alimente care conțin miere în perioada de studiu. Este foarte posibil ca ambele forme de miere să producă un efect placebo puternic. Diferențele dintre grupa de miere obișnuită de miere și polen de mesteacăn nu au fost semnificative din punct de vedere statistic, astfel încât acest studiu poate fi un avânt. Sau, polenul în plus poate a ajutat cu adevărat. Încă nu suntem siguri.

Toate acestea fiind spuse, la fel ca toate remediile naturopate, s-ar putea să vă simțiți mai bine luând miere. Aceste studii demonstrează că rezultatele pe care le vedeți sunt cel mai probabil efectul placebo, dar efectul placebo poate fi util. Dacă credeți că mierea ajută, atunci mierea ajută. Tot ce contează până la urmă este că te simți mai bine, iar dacă mănânci o lingură de miere este ceea ce îți permite să petreci zilele de vară afară în iarbă, ar trebui să mergi la asta. Mierea este delicioasă. Cel mai rău scenariu, consumați un îndulcitor natural care are mai puțină gură de zahăr din sânge decât zahărul de masă. Cel mai bun caz de caz, vă ajutați alergiile. Nu este de mirare că acest remediu special are o mulțime de zumzet.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut