https://bodybydarwin.com
Slider Image

„Lacrimile de sirenă” ne omoară oceanele

2020

„Obstacolele” pot suna drăguț, dar prezintă un risc imens pentru mediul marin. Cunoscute și sub denumirea de „lacrimi de sirenă”, aceste mici pelete din plastic sunt o materie primă în industria plastică. În loc să fie convertiți în obiecte de uz casnic, mulți ajung în ocean, colectând toxine pe suprafețele lor și sunt mâncați de animale sălbatice marine. Nu sunt atât de drăguți acum, nu-i așa?

Obstacolele sunt elementele de construcție pentru majoritatea bunurilor din plastic, de la sticle de apă de unică folosință la televizoare. Aceste mici pelete - în mod normal, între 1mm și 5mm - sunt clasificate ca un microplastic primar alături de microbutele utilizate în produsele cosmetice - sunt mici în scop, spre deosebire de alte microplastice care se desprind de deșeurile de plastic mai mari din ocean.

Dimensiunea redusă a nurlelor le face ușor de transportat ca materie primă care poate fi topită și modelată în toate tipurile de produse din plastic de către producători. Din păcate, administrarea greșită a acestor mici pelete în timpul transportului și procesării duce la eliberarea neintenționată a miliardelor în râuri și oceane prin conducte de efluenți, aruncate din uscat sau prin deversare industrială.

subheadlines ":

La lacrimile domnișoarei este o poreclă adecvată atunci când luăm în considerare potențialul rău pe care îl au nurlii asupra vieții marine. Dimensiunile lor reduse, forma rotundă și varietatea de culori îi fac mâncare atractivă Incredințează ușor ouăle de pește și prada mică. Această alimentare are o problemă suplimentară vine cu o parte a substanțelor chimice nocive.

Raportul mare suprafață / dimensiune și compoziția polimerică a peleților de puțuri permit poluanților organici persistenți (POP) din apa de mare să se acumuleze pe suprafețele lor. Aceste toxine se transferă apoi în țesutul organismelor care le mănâncă. Problema se află pe numele POP-urile sunt persistente, ceea ce înseamnă că nu se lasă ușor și pot rămâne pe suprafața năprasnicilor ani de zile.

Nurdurile pot fi, de asemenea, colonizate de microbi care sunt periculoși pentru oameni. Un studiu care a investigat nurmele de pe plajele de baie din estul Lothian, Scoția, a constatat că toate cele cinci plaje testate aveau nurdle care erau acoperite cu E. coli bacteria responsabilă de intoxicații alimentare.

Nurdurile pot fi atât de nocive, încât oamenii care curăță plaje sau înregistrează pelete în sondaje științifice sunt sfătuiți să nu le atingă cu pielea goală ceea ce face ca soarele să facă baie pe multe plaje vara, o perspectivă neatractivă.

Deci, cât de multe nuanțe sunt acolo în ocean și pe coaste? Se estimează că până în 53 de miliarde de nuanțe sunt eliberate anual în Marea Britanie din industria plastică. Aceasta este aceeași cantitate de nurdle pe care ar fi nevoie pentru a face sticle de plastic de 88 m. Deci, de ce nu se discută mai rar în dezbaterea privind poluarea plastică?

subheadlines ":

Din fericire, există organizații care să crească gradul de conștientizare a nurmelor și a prevalenței acestora în poluarea marină. The Great Global Nurdle Hunt a început de Fidra - o organizație de caritate cu sediul în Scoția, care abordează problemele de mediu - și Marine Conservation Society încurajează oamenii să devină oameni de știință cetățeni și să adune date despre cât de obișnuite sunt aceste pelete pe plajele din întreaga lume.

Colectarea de date ajută la identificarea principalelor surse de poluare din industria plastică, care poate utiliza informațiile pentru a îmbunătăți gestionarea problemei. Întrucât sunt atât de mulți prezenți în mediul înconjurător, este nevoie de o armată de oameni să adune informații despre ei. Vânătoarea are loc peste zece zile în februarie în fiecare an.

Oamenii de știință cetățeni înregistrează rezultatele lor pe o hartă globală care arată gradul de poluare a nurii la nivel mondial și cum se schimbă în timp. Din 2012, numărul de plaje căutate a ajuns la 1610 pe șase continente, 18 țări și cu peste 60 de organizații implicate.

subheadlines ":

În acest an, Grupul de cercetare în domeniul fibrelor și fibrelor forensice al Universității Staffordshire a luat parte la eforturile de estimare a concentrării de nurle pe plaja Hightown din Liverpool, Marea Britanie. Au fost găsite în medie 139, 8 nurdle pe metru pătrat. Adică în jur de 140.000 de nurdle peste 1 km de linie mare.

Dacă doriți să deveniți un om de știință cetățean și să strângeți date despre plaja locală, există câteva sfaturi utile. Aruncați o privire la unul dintre ghidurile de identitate online, pentru a nu greși o minge de polistiren, peletă cu pistol BB sau o fosilă antică pentru o nurlă.

Asigurați-vă că verificați alge marine și alte resturi marine atunci când sunt pe plajă - acestea acționează ca niște plase mari. După ce ați colectat date, nu uitați să trimiteți concluziile la un sondaj adecvat, astfel încât acestea să poată fi folosite pentru a combate problema poluării.

Și dacă nu locuiești în apropierea coastei, nu-ți face griji - s-au găsit nuroane în majoritatea mediilor, inclusiv râuri, lacuri și chiar departe spre interior și departe de apă. Le-am găsit chiar și în sol în campusul nostru. Așa că haideți să mergem la vânătoare de nurule - dar nu uitați de mănuși.

Claire Gwinnett este profesor asociat în criminalistică și știința criminalității la Universitatea Staffordshire. Acest articol a fost inițial prezentat în The Conversation.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut