https://bodybydarwin.com
Slider Image

Probabilele vă pot ajuta alergiile, dar încă nu suntem siguri cum

2020

luchschen

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Pentru atâția oameni cu alergii sezoniere, primăvara înseamnă un flux de mucus care nu se termină niciodată. Culorile magazinului de droguri sunt pline de pastile, spray-uri nazale și picături de ochi, dar uneori acel cocktail care se îmbogățește de flegme nu-l taie.

Un culoar sunt probiotice mereu atât de tentante, care sunt în permanență vândute ca leac pentru toate bolile moderne de astăzi, în ciuda lipsei de dovezi. Dar ce pot face pentru alergii?

Deși există dovezi care să sugereze că bacteriile care trăiesc în interiorul intestinelor noastre joacă un rol esențial în sistemele noastre imunitare, nu există dovezi că vreun probiotic individual disponibil pe piață poate reduce severitatea și frecvența alergiilor sezoniere.

Unul dintre cele mai cuprinzătoare recenzii până în prezent, publicat în 2015 - care a analizat 23 de studii care evaluează eficacitatea diferitelor tulpini probiotice la alergiile sezoniere - a concluzionat că majoritatea au găsit probiotice îmbunătățite simptome în comparație cu un placebo. Este incredibil de promițător. Problema, au remarcat cercetătorii, a fost că toate studiile au folosit diferite tulpini de bacterii, ceea ce face imposibilă realizarea unor concluzii mătuitoare. Cu alte cuvinte, nicio tulpină nu a ieșit în evidență. Un studiu ar găsi un fel de bacterii eficiente împotriva polenului de iarbă și un altul ar găsi un alt efectiv, și încă un studiu ar putea găsi ambele tulpini total ineficiente. Deși dovezile pentru probiotice ca o categorie largă care au un anumit beneficiu pentru simptomele de alergie sunt mari, nu putem spune ce bacterii ar trebui să folosească pentru a trata ce. Dar chiar și cu cercetări suplimentare, este puțin probabil ca regimul dvs. antihistaminic să fie înlocuit complet cu pilule probiotice.

„Mă îndoiesc că probioticele vor fi suficient de bune pentru a înlocui medicamentele alergice actuale oricând în viitorul apropiat, spune Matthew Ciorba, gastroenterolog și director al programului de boli inflamatorii intestinale la Universitatea Washington din Saint Louis. Dacă ceva acestea sunt probabil un adjuvant al terapiei.

Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci când sunt ingerate, sunt considerate a avea un efect benefic asupra sănătății noastre. Se găsesc în alimente fermentate precum iaurtul și usturoiul și acum, mai recent, în pastilele vândute în magazinele de medicamente. Când le înghițim, își croiesc drum către coloniile noastre, unde se alătură ecosistemului subțire de miliarde de alte bacterii cunoscute colectiv ca microbiom. Recent, oamenii de știință au descoperit că acești microbi joacă un rol cheie în reglarea funcțiilor noastre corporale, inclusiv modul în care sistemele noastre imunitare reacționează la diferite celule.

Mijloacele de bacterii care își au reședința în intestinele noastre se pot schimba, în funcție de o varietate de factori precum ceea ce mâncăm și mediile cu care interacționăm. Se consideră că anumite machiaje ale bacteriilor oferă beneficii sănătății noastre, în timp ce altele se gândesc că pot conduce calea către anumite boli. Ideea din spatele probioticelor este schimbarea microbiomului intestinal al unei persoane pentru a sprijini sănătatea bună și a preveni bolile.

Până acum, însă, oamenii de știință nu au dovedit decât o mână de tulpini bacteriene pentru a avea succes în tratarea anumitor boli în principal afecțiuni gastrointestinale precum sindromul intestinului iritabil și constipația.

În ceea ce privește alergiile, o multitudine de studii multe dintre ele evaluate în revizuirea din 2015 Au analizat dacă diverse tulpini bacteriene pot ameliora unele dintre simptomele noastre sezoniere. De exemplu, un studiu din 2013 publicat în European Journal of Clinical Nutrition a oferit 20 de persoane care se confruntă cu rinită alergică sezonieră (un nas îndesat cauzat de febra fânului) o tulpină specifică de Bifidobacterium lactis care a ajutat la reducerea simptomelor lor în comparație cu un placebo. Un alt studiu din 2005 a avut în vedere și alergiile sezoniere, dar cu o tulpină bacteriană diferită, Lactobacillus acidophilus și a constatat o îmbunătățire similară modestă a simptomelor de alergie.

Nici o tulpină bacteriană nu a fost privită de mai multe ori în aceleași condiții cu o populație uriașă de oameni; ca atare, nu se pot face recomandări generale. Cu toate acestea, după cum observă cercetătorii în revizuirea din 2015, orice efecte adverse cauzate de probiotice în sine ar trebui să fie minore și, în esență, benigne. Așadar, în timp ce probioticele cumpărate din magazin probabil că nu vor oferi un beneficiu major, nu au fost dovedite că ar face niciun rău major.

Vom putea vreodată să folosim probiotice pentru a trata alergiile? Poate. Dar, mai întâi, pe lângă reducerea exact a ceea ce tulpinile oferă ce beneficii, cercetătorii trebuie să înțeleagă și metoda prin care acești microbi își fac munca benefică. Suntem încă o cale să nu ne dăm seama de asta. Unele studii efectuate pe șoarece au arătat că ar putea interfera cu modul în care funcționează celulele noastre T (o celulă imunitară tip care ajută la generarea unui răspuns imun mare pentru a lupta împotriva unei infecții).

Alte studii efectuate pe animale sugerează că probioticele ajută la modificarea unor părți ale sistemului imunitar numite imunoglobulină E (IgE), reducând potențial producția lor. Când aveți un atac de alergie, sistemul dumneavoastră imunitar produce tone de aceste IgE ca un răspuns inutil și hiperactiv la un alergen, cum ar fi polenul sau iarba. Dacă putem înțelege exact cum fac aceste bacterii, am putea să adaptăm probioticele la nevoia alergică.

„Este posibil ca într-o zi să fie identificat un probiotic specific care poate amortiza răspunsul imun mediat de IGE care este legat de alergiile sezoniere”, spune Ciorba.

Deocamdată, suntem blocați cu rafturi pline de bacterii care ne-ar putea beneficia și aproape sigur că nu ne vor produce rău grav.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut