https://bodybydarwin.com
Slider Image

Vărul căprioș al șobolanului alunitei goale nu mai simte nici o durere

2020

Șobolanul aluniță goală primește atâta presă, ai crede că era singurul șobolan aluniță din oraș. Sigur că acei ciudăți fără păr pot supraviețui la niveluri de oxigen sub cel al vârfului Muntelui Everest și par să îmbătrânească într-o perioadă de timp ridicol de lentă, dar asta nu înseamnă că frații lor dinalți nu au și calități câștigătoare.

Da, există, de fapt, aproximativ 50 de specii de șobolan. Deși cei mai mulți dintre ei nu sunt încrețiți și chel, familia de șobolani aluniști par a împărtăși o altă trăsătură comună: imunitatea la durere.

Asta nu înseamnă că poți să te urci pe picioarele lor și să nu te aștepți la un urlet sau la două. Înseamnă că mai mulți șobolani aluniști au dezvoltat insensibilități strategice specifice la anumite tipuri de durere. Luați șobolanul cu alunițe relevate.

S-ar putea să credeți că este o fotografie dramatică care arată un șobolan alunițat în vârstă pe cale de a-și elimina inamicul muritor, furnica Natal droptail. Aceste mici bug-uri le place să muște orice invadatori care intră în cuiburile lor, apoi injectează un lichid dureros și înțepător în rană. Este un element de descurajare eficient, dar nu și pentru șobolanul cu aluniști. Această fotografie arată mai probabil o rozătoare care urmează să intre în burcia ei, pe care o împărtășesc și furnica.

Deși durerea diferitelor înțepături de insecte s-ar putea simți mai ales la fel ca dvs., deși variază ca intensitate, veninuri diferite acționează pe căi moleculare diferite. Neuronii dvs. au tot felul de receptori și canale care își pun suprafața, iar unii dintre ei activează un răspuns la durere. Animalele și plantele profită de aceste căi prin producerea de molecule care activează acea reacție la durere, uneori prin activarea unui canal specific în neuronii mamifere sau blocarea altuia. Ardeii și hreanul sunt amândoi picante, de exemplu, dar substanțele chimice care îi fac să guste înfloresc funcționează diferit. Capsaicina face ardeii iute, dar hreanul (și wasabi) conțin ceva numit izotiocianat de alil, sau AITC. Fiecare acționează asupra unui receptor diferit, chiar dacă simți o durere similară.

"adresa": subtitrare ":" Nacktmull "

Șobolanii aluniți nu par să simtă durerea pe care o asociem cu ardei iute sau cu fructe extrem de acide precum lămâile, dar simt înțepăturile de hrean. Cercetătorii au dorit să testeze dacă alți șobolani aluniți au adaptări similare, așa că au analizat opt ​​specii pentru insensibilități la durere. Și-au publicat rezultatele în revista Science . Majoritatea simt durerea în mod normal, dar anumiți șobolani aluniști sunt imuni doar la ardei, cum ar fi șobolanul aluniță Natal (fără legătură cu furnica), sau doar lămâi, precum șobolanul aluniță Cape.

Șobolanii cu alunițe ridicate au fost singurele care aveau imunitate la hrean, totuși, iar cercetătorii consideră că acestea sunt legate de furnicile de tip guta Natal. În cazul în care un șobolan mic, înnobilat Highveld, ar împărtăși o cremă cu o insectă înțepătoare, este în beneficiul tău să evoluezi un mecanism care să îți permită să devii impermeabil. Așa au făcut. După cum remarcă cercetătorii, ei par să fi dezactivat receptorul care, în mod normal, ar semnala durerea de la o furnică de tip droptail sau dintr-o bucată de wasabi. Șobolani de aluniță Natal, ruda lor cea mai apropiată (cel puțin pe care au testat-o ​​cercetătorii), nu au această capacitate, deci pare a fi o adaptare specifică pentru Highvelds.

De fapt, toate adaptările pe care acești șobolani diferiți le au sunt specifice circumstanțelor lor particulare. Insensibilitatea acidă apare la șobolanii aluniți goi și la șobolani cap aluniță, care nu sunt aproape în apropierea arborelui genealogic, iar la șobolani rădăcini din Africa de Est, un alt tip de rozătoare. Cercetătorii nu sunt siguri care este exact despre mediul fiecărui șobolan aluniței care ar determina acest tip de evoluție evolutivă (ar putea fi o insectă înțepătoare, dar ar putea fi și o sursă de alimente picantă). Dar faptul că speciile relativ fără legătură au dezvoltat toate aceeași trăsătură ar sugera că există o forță evolutivă care o conduce, mai degrabă decât că această abilitate este un reportaj al unui strămoș.

Așa că data viitoare cineva aduce un fapt funky șobolan aluniță dezbrăcată, reamintește-le că există și alți șobolani aluniți, care sunt foarte puțini, care au puteri grozave.

O schemă masivă de phishing deghizată în Google Docs tocmai a deturnat Gmail

O schemă masivă de phishing deghizată în Google Docs tocmai a deturnat Gmail

Concentrarea pe fotbal poate avea un efect tulburător asupra adolescenților

Concentrarea pe fotbal poate avea un efect tulburător asupra adolescenților

O priză de încărcare USB Topgreener pentru 36% reducere?  L-as cumpara.

O priză de încărcare USB Topgreener pentru 36% reducere? L-as cumpara.