https://bodybydarwin.com
Slider Image

Cele mai ciudate lucruri pe care le-am învățat în această săptămână: sculpturile cu unt feministe și primul pasat preferat al Americii

2020

Care este cel mai ciudat lucru pe care l-ai învățat săptămâna asta? Ei bine, oricare ar fi, vă promitem că veți avea un răspuns și mai ciudat dacă ascultați podcast-ul lui PopSci. Cel mai ciudat lucru pe care l-am învățat în această săptămână lovește Apple, Anchor și oriunde altundeva asculți podcast-uri în fiecare miercuri dimineață. Este noua ta sursă favorită pentru cele mai ciudate fapte, cifre și spirale adiacente științelor pe care editorii Științei Populare le pot reuni. Dacă vă plac poveștile din această postare, vă garantăm că vă va plăcea spectacolul.

Episodul de astăzi este finala noastră din sezonul 2 și este unul dintre cele mai bune încă! Acum este momentul perfect pentru a-ți împiedica toate vechile preferate Weirdest Thing. Vom reveni din nou peste câteva săptămâni.

De Claire Maldarelli

Americanii de astăzi își exprimă adesea dragostea față de sport cu afișări extrem de furioase de fandom. Proiectăm echipament în scopul expres al hayonului, construim terenuri de joc uriașe și ne îmbrăcăm în amintiri prețioase. Dar marea manie sportivă americană de la mijlocul secolului al XIX-lea nu avea stadioane, mingi, lilieci sau căști. Se numea Pedestrianism și presupunea mersul pe jos. Multă plimbare.

Statele Unite au rămas în afara Revoluției industriale și au avut un pivot în masă pentru viața urbană. Cu multe familii care au lăsat în urmă agricultura și alte munci fizice pentru munca din fabrică, timpul liber a fost brusc în program. Mulți locuitori ai orașului au mers pe jos ca mijloc gratuit de recreere. Unii oameni extrem de ambițioși au făcut acest pas mai departe, transformând plimbări meandre în competiții de anduranță.

Mersul concurențial, așa cum era cunoscut, a devenit cel mai popular pasat din anii 1870 și 1880. Acest lucru le-a oferit Americii primii săi sportivi celebri, spectatorii aplazându-i pe plimbații favoriți prin pene ale picioarelor. Un concurent de elită s-ar putea plimba timp de 30 de zile fără pauze, în afara somnului, sau luptă pentru a finaliza cele mai multe ture în jurul unei piste de cai în 24 de ore consecutive.

Jurnalistul Matthew Algeo a scris o carte întreagă despre ascensiunea și căderea acestui sport lent și constant, pe care el susține că a creat cultura noastră de fandom așa cum o știm acum: „Acest sport, cunoscut sub numele de pietonalism, a născut primii sportivi din America. înaintașii LeBron James și Tiger Woods, Dan O'Leary a fost la fel de faimos ca însuși președintele Chester Arthur. "

În episodul acestei săptămâni, mă cufund în originile și regulile (sau lipsa acestora) de mers competitiv. Notă laterală: Dacă doriți să ne gândim la dezbaterile noastre aprinse legate, aruncăm o privire la imaginea la care facem referire chiar aici.

De Rachel Feltman

Dacă nu sunteți familiarizat cu conceptul de sculptură în unt, sunt încântat să vă prezint acest lucru ciudat de americană. Și am exemplul perfect pentru a servi drept introducere a ta în arta nobilă:

Delicios.

Amintindu-mi că există acest minunat pasionat de mijloc-vest, m-a făcut să mă întreb despre istoria sa. Artiștii moderni ai untului lucrează în limitele camerelor frigorifice, dar nebunia practicii se întâmplă cu ceva care trebuie să se fi născut înainte de epoca electricității. Cum ar fi, sculptura cu unt trebuie să fi evoluat într-o lume în care oamenii nu aveau ecrane TV să se uite, nu? Se sculptează, dar cu unt. Este o invenție din secolul al XIX-lea, dacă am auzit vreodată. Acest lucru a deschis o serie întreagă de întrebări, în principal despre modul în care primii cioplitori de unt și-au împiedicat creațiile râvnite să se târăască într-o mizerie topită imediat după finalizare.

Se dovedește că istoria acestei forme de artă este la fel de bogată ca lactatele cu grăsimi complete și totul se întoarce la o femeie din Arkansas, pe nume Caroline Shawk Brooks. Brooks era un sculptor amator și o femeie de afaceri agitată. Pentru început, a lucrat cu mâncarea, un mediu suficient de domestic încât părea mult mai puțin amenințător decât al altor artiste feminine ale vremii. De asemenea, s-a aplecat într-o imagine nefericită, din mijlocul vestului, purtând șorțuri zdrențuite în timp ce traversa țara și vorbind deseori despre viața ei înapoi în casă - o mișcare înțeleaptă, întrucât Revoluția Industrială a avut mulți americani care romantizează cultura decolorată a fermelor familiale. De asemenea, a exploatat o tendință existentă de utilizare a produselor alimentare pentru a construi afișaje creative, pe care statele agricole le-au folosit pentru a-și face reclamă pentru bunuri (și produse pentru vânzare) la târguri și expoziții mari.

Pe lângă faptul că și-a dat seama cum să își trăiască viața ca sculptură în secolul al XIX-lea, Shawk Brooks a fost talentat - iar oamenii din lumea artei au recunoscut-o ca atare. Și, poate cel mai incredibil, a vizitat lumea cu grămezi și grămezi de unt, fără ajutorul frigorificului modern. Cea mai cunoscută creație a călătorit cu ea timp de șase luni înainte de a decide să o păstreze în ipsos. Aflați mai multe - inclusiv de ce a continuat să folosească unt în fiecare piesă de artă, chiar și după ce a trecut la materiale mai tradiționale - în episodul din această săptămână!

De Eleanor Cummins

Algele au avut întotdeauna o încântare pentru producerea rapidă de nebunie. Dar lucrurile se agravează datorită agriculturii industriale și, acum, schimbărilor climatice. Îngrășământul artificial în exces curge adesea în fluxurile și oceanele din apropiere, hrănind organismele vorace. Și schimbările climatice încălzesc temperatura oceanului, ceea ce permite algelor să prospere. De aceea, suntem constant bombardați cu avertismente de pe malul lacului pentru a evita înflorirea algelor și știrile despre balene și manatee care mor în maree roșie.

În noua sa carte „ Slime”, autoarea Ruth Kassinger oferă o altă parte a algelor: o minunăție naturală care a luptat neobosit pentru propria supraviețuire - și a ajutat oamenii să trăiască mai bine în acest proces. În acest episod, vorbesc despre toate utilizările industriale surprinzătoare ale algelor, de la Twinkies până la filtrarea apelor uzate și explic exact cât de mult datorează speciile noastre această ozonă primordială.

Dacă vă place The Weirdest Thing I Learned din această săptămână, vă rugăm să vă abonați, evaluați și consultați-ne pe Apple Podcasts (da, chiar dacă nu ne ascultați pe Apple - într-adevăr ajută alți ciudăți să găsească emisiunea, din cauza algoritmilor) și chestii). De asemenea, vă puteți înscrie în ciudățenia din grupul nostru de Facebook și vă puteți bucura de mărfuri weirdo de la magazinul nostru Threadless. Vom reveni cu mai multe episoade în curând!

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut