https://bodybydarwin.com
Slider Image

Acestea sunt cele mai frecvente - și cele mai mortale - alergii

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Având în vedere cât de confuzi parem cu toții despre ceea ce înseamnă cuvântul „alergie”, nu este surprinzător că se pare că deodată toată lumea are unul. Dar nu este doar percepția noastră. Alergiile sunt în creștere, deși nimeni nu este exact sigur de cât de mult.

O analiză din 2017, folosind internarea spitalelor pentru anafilaxie ca reprezentant, a constatat că ratele de alergie la alimente s-au dublat aproximativ în SUA Schimbările climatice par să agraveze alergiile la polen și, la nivel mondial, se pare că toate tipurile de alergii sunt în creștere, dar din nou, nu este clar care sunt numerele reale.

Urmărirea alergiilor este dificilă. Datele auto-raportate sunt în mod notoriu fiabile, dar, de asemenea, nu avem acces la datele de diagnostic private despre persoanele cu sniffle. Cel mai apropiat îl avem NHANES (adică National Health and Nutrition Examination Survey), care întreabă un eșantion reprezentativ de americani despre sănătatea lor. Cu toate acestea, acesta se stinge doar la câțiva ani, iar faptul că întrebările sunt adesea eliminate sau adăugate face dificilă examinarea tendințelor în timp.

Dar este util pentru instantanee. Versiunea 2005-2006 a întrebat în mod special despre diferite tipuri de alergii, pe care cercetătorii le-au analizat și publicat în Jurnalul de alergie al imunologiei clinice . Am utilizat aceste date pentru a crea graficele și hărțile de mai jos, arătând cât de răspândite sunt diferite tipuri de alergii. Sau, cel puțin, cât de răspândite au fost în 2005-2006 - probabil că ratele au crescut puțin de atunci, dar tendințele generale rămân în continuare.

De asemenea, alergiile variază oarecum în funcție de geografie, deși acest lucru este valabil mai ales pentru alergenii care variază în funcție de regiune. Persoanele care pur și simplu nu sunt expuse plantelor de secară probabil nu vor suferi alergii la secară.

Este totuși mai greu să obții informații despre cât de mortale ar putea fi alergiile diferite. Urmărim decesele la nivel mondial folosind codurile ICD, care este un sistem internațional standardizat pentru identificarea diagnosticelor și cauzelor decesului (reprezintă clasificarea internațională a bolilor și suntem la versiunea 10). Există coduri ICD-10 pentru anafilaxie rezultate din alimente nespecifice, arahide, crustacee, alți pești, fructe și legume, nuci și semințe de arbori, aditivi alimentari, lapte și produse lactate, ouă și alte produse alimentare (T78.00-T78. 09). Există, de asemenea, multe alte coduri pentru reacțiile medicamentoase și decesele datorate veninului. Din păcate, niciuna dintre acestea nu este permisă ca principala cauză a decesului, așa că trebuie să săpați mai adânc în date și să priviți codurile secundare. De fapt, un grup a făcut acest lucru pentru datele din 1999 până în 2010 și, deși nu l-au descompus mult în funcție de tipul specific de alergie, decesele cauzate de anafilaxia indusă de alimente au fost cel mai puțin obișnuit tip de moarte prin anafilaxie.

Reacțiile la medicamente sunt de departe cele mai letale, cu o rată de 0, 42 cazuri fatale de anafilaxie la un milion de oameni. Reacția alimentară a înregistrat 0, 04 la milion, în timp ce veninul ucide 0, 11 („nespecificat” este al doilea ca mărime, la 0, 14).

Acestea fiind spuse, totul depinde de modul în care definiți „cel mai mortal”. Mulți mai mulți oameni iau medicamente pe bază de rețetă decât au potențial alergii mortale, așa că probabil este în parte un artefact al acestui dezechilibru - dacă milioane de oameni sunt expuși la noi medicamente pe care le ar putea fi alergic la fiecare an, aceasta este mult mai multă ocazie de a avea o reacție adversă. Mai puțin de 10 la sută din populație este alergică la alune și chiar mai puțini au un răspuns anafilactic. De-a lungul anilor studiului, 149 de persoane au murit de alergii alimentare, în timp ce 370 au murit de anafilaxie indusă de venin - acestea ar putea fi din înțepături de albine, dar pot fi și din alte creaturi veninoase. Cei doi palid în comparație cu cei 1.408 de oameni care au murit în urma reacțiilor la medicamente, dar atunci când îl comparați cu numărul de persoane care iau medicamente sau au alergii grave, alergiile vor ieși mai devreme.

Poate fi și pentru că Epi-Pensul este acum atât de omniprezent. Deși sunt încă destul de scumpe, majoritatea oamenilor din America cu răspunsuri anafilactice la mâncarea sau înțepăturile de insecte poartă unul și sunt instrumente eficiente pentru a vă oferi suficient timp pentru a ajunge într-o cameră de urgență unde puteți fi tratat. Este posibil ca alergiile să crească, dar probabil că sunt mai puțin mortale.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut