https://bodybydarwin.com
Slider Image

Acest titanosaur recent descoperit avea oase de coadă în formă de inimă

2020

Oamenii de știință au anunțat, miercuri, descoperirea unui nou dinozaur cu gât lung, cu o caracteristică orbitor de drăguță (și, să fim sinceri, o caracteristică foarte prietenoasă cu PR): oasele sale cu coada aveau forma unor inimi. Dar descoperirea este mai mult decât adânc în piele - noul dino ar putea ajuta paleontologii să descifreze cum un grup mai mare de dinozauri numiți titanozauri au ajuns să prospere pe fiecare continent de pe Pământ în perioada Cretaceului.

Numele noului dinozaur este Mnyamawamtuka moyowamkia, care este swahili pentru „animalul Mtuka cu o coadă în formă de inimă”. Mtuka este albia râului Tanzanian din care au fost dezgropate fosilele. Eric Gorscak, autorul studiului principal și paleontolog la Universitatea Midwestern, l-a ales pe moniker și a fost foarte încântat să îi dea dinozaurului un nume cu rădăcini în limba oficială a Tanzaniei.

Oasele Moyowamkia au fost săpate pentru prima dată de la Mtuka în 2004, o perioadă în care George W. Bush era președinte și Friends era încă în aer. A durat ani să finalizeze săpăturile fosile - echipa ar merge pe albia uscată a râului, căutând spații și proeminențe în zidurile sale care ar putea semnifica dinozaurii fosilizați. Și chiar și după ce au săpat tot ce și-au dorit, a fost nevoie de ani de zile pentru a analiza totul. Au trebuit să separe fosilele de roca veche simplă în care au fost înglobate, să-și dea seama ce os corespundea acelei specii și, de asemenea, să se asigure că un set de oase aparține unui dinozaur și nu mai multor. Cu alte cuvinte, ei trebuiau „să se asigure că dinozaurul nu avea doi picioare stângi spune Gorscak, care a lucrat în timp ce se afla la Universitatea Ohio.” Și atunci, desigur, avem responsabilități și vieți pe care le adaugă cu o chicotire.

Dar rezultatul pare să merite cu siguranță cei aproape 15 ani de muncă pe care i-au depus: un schelet aproape complet al unui nou titanosaur, un grup de dinozauri cunoscuți pentru dimensiunile lor enorme (cel mai mare care a umblat vreodată pe pământ), gâturile lungi și cozile., și capete mincinoase, minuscule. Echipa știa cu siguranță că moyowamkia este o nouă specie din cauza cozoașelor sale minunate, corespunzătoare lunii februarie, după cum notează în studiul lor publicat miercuri în Plos One, împreună cu dimensiunile și formele câtorva gât și oase ale pieptului. Gorscak spune că echipa nu este sigură ce funcție ar fi putut avea oasele în formă de inimă, dar arată similar cu oasele din coada unuia sau a două alte titanosaure. În mod ideal, reglarea modul în care titanozaurii ar fi putut fi înrudite în acest fel ar putea descoperi unele secrete ale evoluției lor.

subheadlines ":

Și în timp ce o nouă descoperire a dinozaurilor este în mod interesant în mod inerent, un nou titanosaur din Africa este o afacere importantă.

"Titanosaurii au dominat ecosistemele cretacice din întreaga lume la sfârșitul vârstei dinozaurilor, spune Kristina Curry Rogers, o paleontologă a Colegiului Macalester care nu a fost implicată cu noul studiu." În ciuda faptului că titanozaurii sunt descoperiți la un ritm uluitor și locuit în fiecare continent de pe pământ, primele faze ale preluării lor sunt încă destul de misterioase. "

Dar ea spune că Africa este un „spațiu gol geografic” atunci când vine vorba de descoperirile cu titanosaur, cu doar o mică mână de excepții. (Titanozaurii au apărut în Malawi și Orientul Mijlociu.) De aceea, descoperiri precum Moyowamkia sunt cruciale ?

În viitor, Gorscak dorește să verifice alte zone din Africa pentru dovezi despre titanozauri și animalele care au locuit cu ele. Vreau să merg mai târziu în Malawi și să încep să caut orice altceva este acolo orice și toate, mari și mici, spune el. It ar fi un trambulin frumos Și depășește doar titanozaurii. Vrem o idee completă despre cum au fost aceste ecosisteme preistorice.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut