https://bodybydarwin.com
Slider Image

Care este diferența dintre alergii interioare și exterioare?

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Culoarul alergic este umplut cu produse care pretind a fi salvatorul tău de primăvară. "Alinare toată ziua! Non-somnolent! Interior și exterior!" Dar așteptați-vă - stăți alergeni interni și exteriori într-adevăr atât de diferiți?

"Vă asigur, sistemul dumneavoastră imunitar nu discriminează dacă sunteți sensibil la o iarbă, un copac sau un polen de zarzavă, acestea pot declanșa mizerie alergică", spune Clifford Bassett, directorul medical al Alergiei și Astmelor Care din New York. pentru orice alergeni pândesc în casa ta, explică el, inclusiv animalele de companie și colegii de cameră nevăzuți de acarieni. Doar că unii alergeni sunt mai răspândiți în aer liber, în timp ce alții rămân în interior.

Dar asta nu înseamnă că veți reacționa la ei la fel. „Este corect să spunem că fiecare alergen este deosebit de diferit de unul singur”, spune Sarena Sawlani, director medical al Chicago Allergy & Asthma. „Mucegaiul, praful și polenul pot, de exemplu, să declanșeze răspunsuri alergice complet diferite.” Răspunsurile se bazează pe același mecanism de bază în corpul nostru - și anume histaminele (mai mult pe aici) - doar că fiecare va reacționa la alergeni diferit.

Poate că puiul de câine îți aduce lacrimi în ochi. Poate că anumiți polen te fac să strecoare. Acestea nu sunt diferențe fundamentale în modul în care acești alergeni acționează în corpul tău, ci o schimbare în modul în care reacționează sistemul tău imunitar.

Poate mai important, medicamentele pe care le analizați în culoarul farmaciei nu tratează diferit alergenii. Antihistaminicele, care alcătuiesc majoritatea soluțiilor pe bază de pilule pe care le iau americanii, împiedică histaminele să se lege de receptorul pe celulele membranelor mucusului, care declanșează inflamația (consultați celălalt articol al nostru despre reacția alergică pentru o privire mai aprofundată la histaminele! ). Corticosteroizii - ingredientul activ în acele spray-uri nazale de încredere - împiedică eliberarea histaminelor chiar și în primul rând prin blocarea afluxului de celule imune asupra membranelor mucusului tău. Sunt mecanisme ușor diferite, dar ambele blochează aceeași reacție.

Dacă un anumit medicament îți gestionează sau nu simptomele depinde mai mult de corp decât de alergen. Oamenii reacționează diferit la fiecare medicație individuală, așa că, din păcate, găsirea celui potrivit este o problemă de încercare și eroare. Este posibil să doriți chiar și o combinație de medicamente.

Cea mai de bază modalitate de a-ți da seama dacă alergiile tale vin din interiorul casei tale sau din afară este pur și simplu să acorzi atenție atunci când îți apar simptomele. Dacă le ai pe tot parcursul anului, probabil că ai ceva care te irită în casa ta. Dacă au vârf în primăvara și vara, alergenii în aer liber sunt probabil cel puțin un factor parțial. Dar este posibil să nu fie imaginea completă. Poluanții aerieni se pot sinergiza cu polenul din aer pentru a crea un efect dublu whammy și pentru a mări și agrava și mai mult simptomele sezoniere, explică Bassett. El spune că singura modalitate reală de a ști exact ce îți deranjează sistemul imunitar este să mergi la un alergolog și să fii testat. Deși nu toată lumea își poate permite această opțiune, este o modalitate excelentă de a înțelege mai bine alergiile tale și de a descoperi o modalitate de a le trata. Este posibil să fiți chiar un candidat bun pentru focuri de alergie, care pot ajuta la amortizarea reacțiilor, învățându-vă sistemul imunitar să nu le considere ca invadatori periculoși. Și dacă nu ești, cel puțin poți vorbi cu cineva despre cum să te descurci cel mai bine cu reacția ta. Alergologul dumneavoastră vă poate recomanda anumite tipuri de perne sau irigații nazale.

În afară de asta, nu te stresa cu privire la ce medicamente alergice iei. Dacă crezi că funcționează pentru tine, rămâne cu ea. Nu contează dacă simptomele dvs. sunt sub control, în interior, în aer, legate de animale de companie, cauzate de acarieni.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut