https://bodybydarwin.com
Slider Image

Care medicamente pentru alergii sunt cele mai bune? Este complicat.

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

S-ar putea să nu știm prea multe despre alergii, dar gosh darn it it avem câteva medicamente grozave pentru ei. În Statele Unite, culoarul alergic într-o farmacie tipică este un veritabil Baskin Robbins al opțiunilor de medicamente. Spray-uri nazale. Pastile non-somnolente de 24 de ore. Seruri inducătoare de somn, decongestionante, cu aromă de struguri Avem totul.

Dar cum alegi? Întrebați-vă prietenii și probabil veți primi cinci recomandări diferite despre care este absolut cel mai bun . Și, din păcate, pentru tine, toate sunt corecte.

„Să-ți dai seama ce medicamente sunt potrivite pentru tine este ca și cum ai încerca să navighezi pe o foaie rutieră complexă pentru o călătorie lungă”, spune Sarena Sawlani, director medical la Chicago Allergy and Asthma. „De obicei, nu există o abordare„ unică pentru toate ”. Ea explică că diferite medicamente - și combinații ale acestora - se potrivesc diferit persoanelor, iar rezultatele depind foarte mult de situație. Utilizatorul este într-o zonă cu un nou alergen potențial? Luă alte medicamente care își modifică sistemul imunitar?

Chiar dacă contextul pare destul de neutru, Sawlani spune că „toți suntem conectați un pic diferit, astfel încât este importantă o abordare personalizată pentru a găsi medicamentele potrivite pentru fiecare individ. Medicamentele pot funcționa prin aceleași mecanisme, dar cu toții putem răspunde diferit în funcție de ceea ce provoacă simptomele și de modul în care organismele noastre le gestionează.

Antihistaminicele nu sunt toate create egale, dar este destul de aproape. Pilulele etichetate ca atare în culoarul alergic funcționează pe același principiu de bază:

Simptomele de alergie sunt cauzate de reacția corpului la iritanții precum polenul sau petul de animale de companie și eliberarea de cantități mari de substanță chimică numită histamină. Histamina îți extinde vasele de sânge și crește producția de mucus, printre altele, prin atașarea la receptorii de pe celulele din nas și la sinusuri. Antihistaminicele funcționează deoarece seamănă cu histamina și, prin urmare, se pot lega de receptorii histaminei except mai bine. Sunt concepute pentru a avea o afinitate foarte mare pentru receptorii de histamină, astfel încât aceștia concurează cu histamina pentru site-uri. Diferența este că antihistaminicele nu activează receptorul și astfel blochează efectele.

Singurele diferențe reale între pastile precum Allegra (fexofenadină), Zyrtec (cetirizină) și Claritin (loratadină) sunt modul în care organismul le metabolizează. Loratadina este prelucrată mult de către ficat, în timp ce cetirizina și fexofenadina nu la fel de mult. Acest lucru nu ar trebui să aibă un efect asupra cât de bine se leagă de receptorii histaminici, dar în funcție de metabolismul personal și de ficat, acesta poate schimba efectele secundare. Nu știm prea multe despre ceea ce ar putea afecta acești metaboliți sau despre modul în care acestea modifică exact funcția generală a medicamentului. Știm doar că unii oameni nu vor reacționa în același mod la același medicament, așa că dacă metaboliții loratadinei nu stau bine cu tine, un alt brand poate fi mai bun.

Unele antihistaminice funcționează, de asemenea, puțin mai bine la erupții cutanate și alte simptome ale pielii. Cetirizina și fexofenadina tind să se acumuleze mai mult în țesutul tău, astfel încât acestea au un impact ușor mai mare asupra receptorilor de histamină de acolo decât loratadina. Dar din nou kilometrajul dvs. poate varia.

Unul lucru care este clar în toate opțiunile medicamentoase este că corticosteroizii par să funcționeze cel mai bine. Corticosteroizii sunt ingredientul activ în sprayurile nazale pe care le vedeți și, deși durează mai mult pentru a deveni pe deplin eficiente, controlează mai bine simptomele pe termen lung. Asta pentru că ei nu împiedică histamina să se lege de receptorul ei. Împiedică celulele inflamatorii să înceapă să reacționeze chiar înainte ca histaminele să poată intra în imagine.

Acest sistem funcționează cel mai bine după ce steroizii s-au acumulat puțin în sistemul dvs. și au avut mai mult timp să modulați răspunsul dumneavoastră imun, așa că este cel mai bine să începeți să le luați cu câteva săptămâni înainte de începerea sezonului alergic.

Sfat Pro: încercați să combinați un antihistaminic și un corticosteroid. Deoarece funcționează prin mecanisme ușor diferite, combinația ar putea ajuta să scape de ultimele câteva simptome grele. Deși a menționat Sawlani, combinații diferite vor funcționa mai bine pentru unii oameni și nu pentru alții, așa că așteptați-vă unele încercări și erori.

De asemenea, este important să subliniem faptul că efectul placebo este destul de puternic pentru toate lucrurile legate de alergii. Studiile privind tratamentele alergice trebuie să se confrunte cu această problemă, iar un studiu notabil a constatat că efectul placebo ține chiar dacă le spui oamenilor că iau un placebo. Simptomele lor vor scădea oricum.

Acest lucru nu înseamnă că alergiile sunt în capul tău, înseamnă că capul tău este mai puternic decât crezi. Așadar, dacă cocktailul dvs. de alergii actuale pare inutil, schimbarea mărcilor sau a metodelor de livrare ar putea ajuta pur și simplu să vă facă să simțiți că acționați.

Cinci produse de tenis rad și aleatoriu am găsit săptămâna aceasta

Cinci produse de tenis rad și aleatoriu am găsit săptămâna aceasta

Timpul este înțeles foarte diferit între culturi

Timpul este înțeles foarte diferit între culturi

Marina își pregătește pistolul pentru războaie viitoare

Marina își pregătește pistolul pentru războaie viitoare