https://bodybydarwin.com
Slider Image

De ce se schimbă alergiile mele pe măsură ce îmbătrânesc?

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Dacă ar fi să alergăm la alergii cu un emoji, ar fi un umăr. Știm atât de puțin despre ei și, totuși, zeci de milioane de americani experimentează alergii de un fel sau altul de-a lungul vieții. Ei vin. Ei merg. Ele evoluează lent sau se schimbă rapid. Poate singura constantă este că acestea devin mai des întâlnite.

Dar există câteva vești pozitive pentru bolnavii de alergie peste tot.

„Singurul lucru bun despre îmbătrânirea este că, în multe cazuri, alergiile sunt mai puțin răspândite, spune Clifford Bassett, director medical al Alergiei și Astmelor Care din NY și specialist în alergii la Universitatea New York. îmbătrânim afectează modul în care reacționăm la potențialii iritanți, de la râpă la crab la câini. De ce? Ei bine, asta este puțin mai complicat și există mai multe motive posibile pentru care starea ta de alergie tocmai a schimbat.

Aproximativ 60 până la 80 la sută dintre copiii cu alergii la lapte și ouă îi depășesc până la vârsta de 16 ani. Doar 20 la sută dintre copiii cu alergii la arahide fac acest lucru și doar 14 la sută dintre cei alergici la nuci de copac. Doar 4 sau 5 la sută depășesc o alergie la crustacee.

De ce? Din păcate, răspunsul este că de cele mai multe ori nu avem nici o idee. Cunoaștem unele asociații generale - cu cât un copil are o reacție adversă la alimente, cu atât mai mult cu cât îl vor depăși Dar oamenii de știință nu înțeleg încă de ce unii copii îmbătrânesc din reacțiile lor, iar alții nu. Știm că expunerea timpurie la cantități mici de alergeni alimentari, în special arahide, ajută la prevenirea alergiilor în primul rând. Dar nu avem idee cum să le inversăm activ odată ce se întâmplă. Dacă primiți alergii ca un copil, trebuie doar să așteptați și să vedeți dacă vi se schimbă toleranțele în viitor.

Unul dintre puținele lucruri pe care cercetătorii le-au observat este că pare să existe o limită de timp pentru a te elibera de alergiile din copilărie dacă nu ai să depășești o alergie de către adolescenții tăi, ai șanse să ai pe viata.

Alergiile, în special soiul de sezon, se pot schimba mult pe parcursul vieții, dar s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu corpul tău. Fiecare loc în care trăiești are propriul set de alergeni, așa că trecerea dintr-un oraș în altul probabil îți va schimba și alergiile. Adolescenții care se mută din casele părinților lor sau adulții care își schimbă locul de muncă pot experimenta o creștere bruscă de alergii sau o ușurare dulce, fără alinare.

De asemenea, este nevoie de timp pentru a deveni alergic la lucruri. S-ar putea să nu simțiți o reacție la ragweed în prima vară în Tennessee, dar să aveți o alergie completă în următoarea. Asta pentru că ați fost sensibilizat într-un an și ați reacționat în următorul. În mod similar, este posibil să vizitați pe cineva cu un câine și să păreți bine, dar stranuta constant data viitoare când stai la spate acasă.

Unii oameni sunt doar ghinionisti. Din nou, nu avem nici o idee de ce, dar în mod clar, o mulțime de oameni au sisteme imunitare primate pentru a identifica alergenii ca pericole potențiale, oferind acelor oameni săraci o întreagă serie de alergii, în timp ce alții sunt fără strănut. Persoanele cu o alergie sunt mult mai susceptibile să dezvolte o alta și, în măsura în care putem spune, nu există nici o modalitate de a evita asta decât dacă împiedicați expunerea cu totul. Și din moment ce majoritatea dintre noi nu doresc să trăiască în bule, asta înseamnă că persoanele predispuse la alergii sunt susceptibile să sufere în toată viața.

Acest lucru se distinge totuși de atopie. Atopia este o predispoziție genetică la dobândirea de alergii, ceea ce înseamnă în esență că aproape tot ceea ce intrați în contact cu alergenții vor deveni o alergie completă. A lua un câine? Vei fi alergic în curând. Casa de mutare? Bucurați-vă de noile alergii în aer liber. Persoanele atopice sunt, de asemenea, mai predispuse la eczeme și astm. Corticosteroizii pot ajuta uneori, la fel ca și focurile de alergie, dar încă sunt adesea o afecțiune de-a lungul vieții.

Legătura dintre hormoni și alergii nu a fost bine studiată, dar unele studii mici și dovezi anecdotice sugerează că sistemul dumneavoastră imunitar se poate schimba puțin ca răspuns la modificările hormonale. Ca aproape tot ce are legătură cu hormonii, acest lucru afectează cel mai mult persoanele cu cicluri menstruale. „La femei, efectul hormonilor, , cum ar fi estrogenul, poate duce la a agravarea astmului lor în diferite perioade ale ciclului menstrual explică Bassett. Pubertatea, sarcina și menopauză sunt, de asemenea, frecvent perioade de schimbare alergică cel puțin anecdotic, deoarece există câteva studii pe această temă în literatura de specialitate. Simptomele de astm se schimbă cu siguranță în timpul acestor schimbări ale echilibrului hormonal, iar corpurile feminine prezintă mai multă autoimunitate. bolile și răspunsurile imune în general, ceea ce pare să indice că hormonii sexuali feminini au o influență semnificativă asupra sistemului imunitar.

Bassett remarcă, de asemenea, că factori precum creșterea în greutate și obezitatea pot afecta sistemul imunitar, ceea ce duce la astm mai puțin bine controlat și alte simptome de alergie în timp. Adulții mai în vârstă tind, de asemenea, să aibă un abandon în tipul de anticorpi care instigă răspunsuri alergice, ceea ce înseamnă că își pot pierde reacția la un aliment sau la polen la care au reacționat cu putere. Dar simultan, mulți vârstnici par să-și piardă toleranța la alimente precum crustaceii, chiar dacă anterior au fost capabili să mănânce crab în fiecare zi.

Și, în sfârșit, haideți să dăm o ultimă umăr mare pentru toți ceilalți factori care par să influențeze alergiile pe care nu le înțelegem deloc. O parte semnificativă a întrebărilor noastre despre cele mai presante alergii sunt pur și simplu necunoscute. Din fericire, cercetarea alergică explodează chiar acum, așa că sperăm că în curând vom avea răspunsuri la aceste întrebări iritante. Între timp, dacă suferiți de alergii, primiți ajutor personalizat. Alergologii pot identifica problemele dvs. particulare și vă vor sugera opțiuni de tratament, toate acestea (dacă vă puteți permite) vă vor ajuta să vă gestionați mai bine alergiile.

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut