https://bodybydarwin.com
Slider Image

Aproape cu siguranță utilizați cuvântul „alergii” greșit

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

În fiecare an, aproximativ 50 de milioane de americani suferă de alergii, potrivit Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie. Suferința lor poate lua multe forme, de la snifflerii de sezon care urmăresc ascensiunile și coborâșurile numărului de polen precum piața bursieră, până la bolnavii de alergii alimentare, care trebuie să se protejeze de arahide sau ouă sau căpșuni tot anul.

Alergiile au devenit atât de comune o cauză de îngrijorare și conversație, încât cuvântul pare că aproape și-a pierdut sensul - presupunând că a avut vreodată una. „Oamenii folosesc cuvântul alergie pentru a descrie tot ce nu le place, spune William Reisacher, medic și profesor de chirurgie a capului și a gâtului la Weill Cornell Medicine.” Am avut un pacient care a venit cu o boală respiratorie superioară. Ea spune: „Cred că am alergii”. Am spus: „Nu, este o răceală, acesta este un virus”. Și ea a spus: „Ei bine, eu sunt alergic la virus”.

Creat în 1906 de medicul pediatru vienez Baronul Clemens von Pirquet alergie "este o combinație a cuvântului grecesc" allos, care înseamnă schimbat, și "ergon, care înseamnă reacție." Cuvântul înseamnă doar "reacție diferită". Asta spune Reisacher. Ideea a fost la început respinsă de comunitatea medicală, dar activitatea lui von Pirquet a ajuns în cele din urmă să redefinească percepția noastră despre imunologie. (Se pare că sistemul nostru imunitar ne poate răni chiar și atunci când încearcă să ne protejeze.)

Medicii nu au fost singurii care au încorporat această expresie amorfă, ispititoare și corectă în vocabularul lor. Așa cum a scris Juan Manuel Igea într-un articol din 2013 în revista Alergie, cuvântul [alergie] a scăpat cu mult timp de la medici și a plecat în stradă, unde este folosit în mod popular și ca sinonim cu antipatie și respingere. "

Astăzi, mai există o mulțime de mistere rămase pentru alergologi să rezolve. Cu toate acestea, spune Reisacher, medicii au petrecut secolul trecut studiând modul în care alergiile funcționează cu adevărat la nivel celular și pot oferi pacienților lor explicații reale, concrete ale bolii lor și, din ce în ce mai multe, soluții reale. Dar mai întâi, trebuie să începem să folosim corect acest cuvânt. Iată cum.

la conceptul de polen. Tânără în mască de protecție cu buchet de flori. "

Astăzi, alergiile sunt de obicei definite de prezența anticorpilor imunoglobulinei E sau IgE. Practic, materialul alergic precum polenul se leagă de anticorpii IgE și, la o persoană sensibilă, declanșează eliberarea de histamine. Histamina se leagă de celulele din interiorul corpului și, în cantitate suficientă, poate provoca strănut, mâncărime și alte simptome ale alergiilor sezoniere. De aceea, mulți oameni iau Benadryl sau alte medicamente „antihistaminice” pentru a opri reacția din urmele sale. De asemenea, este ceea ce face o alergie legitimă rezultatul unui răspuns imunitar agresiv (și poate chiar greșit) al sistemului imunitar la un compus destul de comun.

Alergiile de sezon, precum genul în care probabil începeți să experimentați chiar acum, sunt alergii foarte reale. Numită rinită alergică sau febră de fân, această reacție alergică apare în primăvara și vara, deoarece polenele și sporii mucegaiului sunt eliberați într-o frenezie de sex botanic și ușor inhalați de nasurile din apropiere. La persoanele sensibile, aceste minute minute pot avea ca rezultat iritarea severă, inclusiv nasul curgător, mâncărimi, strănut, congestie și chiar oboseală a întregului corp.

Rinita alergică perenă, între timp, plagiează oamenii tot timpul anului. Simptomele mâncărimii, strănutului și congestiei sunt declanșate de acarienii de praf și de gandaci, scobitori de animale de companie și mucegai. Uneori, sensibilitatea la anumite alimente poate declanșa și aceste simptome.

La nivel mecanic, alergiile alimentare pot funcționa aproximativ la fel ca rinita alergică. Dar acest răspuns mediat de IgE este de obicei mult mai agresiv. Când unii oameni sunt expuși la alergen, sărind mâncărimea ochilor sau a stupilor și ajung direct în anafilaxie. Organismul eliberează atât de multe histamine, încât căile respiratorii se strâng, limba și gâtul se umflă și scade tensiunea arterială. Unii oameni, atunci cand sunt expusi la alimente la care sunt alergici, acele celule care detin histamina elibereaza toate deodata Reisacher spune si asta face ca vasele de sange sa se scurga. Fără intervenție medicală, multe persoane aflate în șoc anafilactic pot muri.

În timp ce mulți alergeni ar putea, în teorie, să provoace anafilaxia, există câteva alergii despre care se știe că se ucid. Aceasta include latexul, penicilina și alte medicamente și înțepăturile de insecte. Majoritatea problemelor provin însă de la câteva grupări de alergeni alimentari: nuci, pește și crustacee, ouă, soia și lapte.

Majoritatea acestor alergii alimentare par să apară organic, dar există cel puțin una pe care o poți prinde. Aceasta este alergia la carne la mamifere, o reacție alergică la carnea roșie cauzată de mușcatura unei căpușe infectate Lone Star. Așa cum a explicat PopSci într-un articol despre acest subiect, un nerv de la această insectă particulară poate determina oamenii să devină alergici la un carbohidrat numit galactoză-alfa-1, 3-galactoză (numit alfa-gal). Atunci când o persoană infectată mănâncă carne de vită sau carne de porc, corpul său va declanșa un răspuns mediat de IgE, histamine și toate.

Intoleranțele alimentare sunt diferite de alergiile alimentare. De fapt, nu sunt deloc alergii din punct de vedere tehnic. Atunci când aveți de-a face cu ospătari sceptici sau călătoriți în alte țări, a spune că „alergie” rămâne cea mai sigură modalitate de a vă păstra un anumit ingredient în afara plăcii. Dar intoleranțele alimentare, deși sunt adesea oribile, nu ucid în mod obișnuit.

Ia lapte. Pentru persoanele cu alergii la lapte, un strop de cereale poate declanșa un răspuns imunitar care are ca rezultat stupul, mâncărimea pielii și, da, chiar anafilaxia. Mai comună este însă intoleranța la lactoză. O stropire de lapte în cerealele unui intolerant la lactoză poate duce la crampe, constipație sau diaree, dar despre asta este vorba. Diferența este că, pentru persoanele cu alergii la lapte, laptele declanșează producerea de histamine, în timp ce persoanele cu intoleranță la lactoză nu produc doar suficiente enzime lactază pentru a descompune lactoza din lapte, odată ce le lovește de burticele flămânde. Și multe intoleranțe alimentare, în timp ce o sursă legitimă de dureri digestive, poate să nu aibă încă o sursă biologică clară, precum intoleranța mea la alliu, ceea ce face ca usturoiul, ceapa și unk-ul lor să fie o amenințare intestinală.

Nu toate alergiile provin din ingestie, injecție sau inhalare. Dermatita de contact alergică apare atunci când pielea unei persoane sensibile intră în contact cu un alergen. Totul, de la mănuși din latex până la nichel, iederă otrăvitoare până la machiaj poate provoca o astfel de reacție. În astfel de cazuri, reacția de obicei rămâne la suprafață. O persoană poate să-și vadă pielea crescând umflată, solzoasă sau roșie ca răspuns la compusul alergenic, care poate dura săptămâni pentru a se limpezi. Dar aceste reacții pot fi și mai grave. Expunerea la iederă otrăvitoare și, în special, la latex poate duce la șoc anafilactic.

O alergie a dominat discursul public în ultimii ani - în ciuda faptului că nu a fost deloc o alergie. Boala celiacă, care provoacă o reacție severă la gluten, un grup de proteine ​​găsite în grâu, afectează aproximativ 1 la sută dintre americani. Dar nu este o alergie alimentară mediată de IgE; este o tulburare autoimună.

Persoanele cu celiaci descriu multe simptome tulburătoare, de la oboseală până la greață după consumul de gluten. Unele dintre acestea se suprapun cu simptome de alergii alimentare sau intoleranțe. Dar simptomul primar al celiacul este total diferit. Pentru persoanele cu celiaci, injestia glutenului face ca organismul să-și atace intestinul subțire, prevenind absorbția nutrițională corectă. În cazul în care majoritatea oamenilor vor avea o recuperare completă după un răspuns alergic, care este tratat în mod corespunzător, persoanele cu lupi celiaci cu oase fragile (de la a nu digera calciu în mod corespunzător), anemie (ditto pe fier) ​​și alte probleme legate de sănătate. Cercetările indică, de asemenea, că pot avea un risc crescut de cancer, precum limfomul intestinal, ca urmare a bolii lor. Benadryl nu va acționa la această „alergie” - nu au vină istaminele.

În secolul de când von Pirquet a inventat prima dată termenul de alergie, medicii au lucrat neobosit pentru a înțelege răspunsul alergic, tulburările imunitare, intoleranțele și problemele conexe. Au făcut progrese semnificative în diagnosticul și tratamentul problemelor pernicioase, de la alergiile la arahide care pun viața în viață până la durerea de zi cu zi a sniffles-urilor de animale de companie. Dar mult pe margine - intoleranță la usturoi, cineva? - rămâne învăluit în mister. Folosirea corectă a cuvântului „alergie” va rămâne importantă în scopuri de diagnostic, dar vorbind deschis cu medicul dumneavoastră despre gestionarea acestor probleme, dacă le aveți, contează și mai mult. Cine știe ce noi descoperiri vor fi făcute în acest proces?

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Sute de aisberguri invadează brusc benzile de transport

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Tot ce știm despre noile avioane din „Top Gun: Maverick”

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut

Cinci alimente care să îți îmbunătățească sănătatea inimii - și două de evitat absolut