https://bodybydarwin.com
Slider Image

Câinele dvs. face alergii pentru aceleași motive pe care le faceți

2020

În ciuda afectării a aproximativ 50 de milioane de americani, alergiile nu sunt prea bine înțelese. Scânteile care vă aprind sistemul imunitar pot varia de la lumina soarelui la ceapă, iar simptomele unui atac sunt la fel de variate. Din acest motiv, petrecem câteva săptămâni scriind despre alergii - ce sunt, cum se manifestă și cum putem găsi alinare. Aceasta este reacția alergică a PopSci.

Primăvara poate fi la fel de mâncărime, strănut și pe deplin incomodă pentru unii câini ca proprietarii proprii de alergii. Puii noștri pot fi, de asemenea, alergici la particule de praf și polen și alimente precum grâu și pește, toate rezultatul unui sistem imunitar hiperactiv care luptă împotriva adversarilor inofensivi. Și, la fel ca prietenii lor umani, câinii dezvoltă alergii mai des astăzi decât decenii în urmă - aproape unul din cinci fac o călătorie la veterinar pentru ameliorarea alergiei, spune Christopher Reeder, un dermatolog cu BluePearl Veterinary Partners.

Nu puteți identifica sursa acestor alergii la vreo boală genetică sau afecțiune de mediu. Însă aspectul ridicat al alergiilor la animale de companie pare să fie din același motiv pentru care oamenii sunt mai sensibili la alergii decât acum un secol: suntem mai curați decât eram înainte.

„Dacă contactați o mulțime de microbi, ei vă antrenează sistemul imunitar pentru a recunoaște care este pericolul real și ce nu”, spune microbiologul Hanna Sinkko de la Universitatea din Helsinki din Finlanda. Atunci când nu întâlnim la fel de multe dintre aceste erori, sistemul nostru imunitar este mai probabil să greșească lucruri nevinovate, precum polenul, pentru cei răi. La fel se întâmplă și la câini.

Un studiu recent realizat de Sinkko și colegii săi a descoperit că caninii cu o serie diversă de microbi pe pielea lor au avut mai puține alergii decât omologii lor mai curați. Acești câini aveau mai mult spațiu pentru a se plimba afară, familii mai mari și și-au împărtășit casele cu alte animale de companie. Dintre peste o sută de câini din studiu, aproape o treime care trăiește într-o casă cu o singură persoană dintr-un oraș avea un fel de alergie în comparație cu mai puțin de 10 la sută dintre câinii din familiile mari cu mai mult acces la spațiul deschis.

De asemenea, câinii fac un organism model frumos pentru a studia alergiile la om. Cercetătorii din Finlanda vor să afle cum afectează cineva mediul și stilul de viață al comunității microbilor care trăiesc pe pielea lor și riscul de a dezvolta alergii. Dar aceste întrebări sunt greu de studiat la oameni viața noastră este dezordonată. Existența unui câine este mai simplă, dar are mai multă relevanță în lumea reală decât cea a unui șobolan de laborator. Tendințele pe care le-am găsit sunt destul de aplicabile oamenilor, spune Jenni Lehtim ki, un alt dintre studenții autori ai Universității din Helsinki. Dacă un câine este alergic, proprietarul este probabil să fie alergic.

un câine domestic zgârierea feței pe iarba verde din gard

Dar alergiile la câini arată adesea altfel decât la om, iar tratamentul lor diferă și el. În loc să inhaleze alergenii, câinii îi ridică de obicei prin pielea lor, astfel încât se zgârie, se mestecă și se rostogolesc și se freacă, făcându-i predispuși la infecții secundare ale urechilor și ochilor. Antistaminele pe care oamenii le iau de multe ori pentru alergii, de asemenea, nu funcționează de obicei la câini, spune Andrew Rosenberg, medic veterinar la dermatologia veterinară Riverdale din New Jersey. Steroizii sunt destul de eficienți, spune el, dar nu sunt siguri pe termen lung, deoarece suprimă sistemul imunitar al câinelui. Cel mai bun tratament este să-ți testezi animalul de companie și apoi să le oferi terapie imunitară personalizată, sub formă de lovituri sau picături, spune Rosenberg.

Acolo unde trăiesc câinii și cum arată viața lor, pot juca un rol important în ceea ce privește dacă dezvoltă alergii, dar unele rase sunt de asemenea mai dispuse la alergii decât altele. Bulldogurile franțuzești sunt considerate copilul afiș pentru alergii la câine, spune Rosenberg. E rar se văd bulldoguri care nu au unele alergii. Razele precum bulldogii, labradorii, terierii din vestul țării și retragătorii de aur sunt mai susceptibili să aibă defecte genetice care afectează apărarea pielii lor împotriva alergeni.

Rolul riscurilor genetice în dezvoltarea alergiilor este la fel de important la oameni. Dacă vă uitați la populații mari, puteți vedea tendințe care arată că expunerea la microbi de mediu este legată de rate mai mici de alergii. Dar aceste concluzii nu se aplică la nivel individual, avertizează James Sublett, președintele trecut al Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie. Expunerea oricărei persoane la mai mulți microbi nu își va reduce neapărat alergiile dacă genele lor le-au predispușit să aibă corpuri reactive. „Am avut un desen animat care arăta o mamă care a pus un porc într-un pat cu un copil”, spune Sublett. „Nu merge așa.”

Creșterea nivelului mării va pune problema cu internetul, mai devreme decât credeți

Creșterea nivelului mării va pune problema cu internetul, mai devreme decât credeți

Oamenii de știință au descoperit doar cauza unei epidemii masive folosind dinți vechi de 500 de ani

Oamenii de știință au descoperit doar cauza unei epidemii masive folosind dinți vechi de 500 de ani

Raport: 96 la sută din observațiile drone raportate de pilot sunt total benigne

Raport: 96 la sută din observațiile drone raportate de pilot sunt total benigne